ŞOCANT: Camerele de luat vederi nu funcţionează, PERICOL iminent

| 03 mar, 14:10

Măsurile de securitate în parcarea aeroportului HENRI COANDĂ sunt atât de precare, încât chiar directorul general Sorinel Ciobanu recunoaște voalat că supravegherea video nu funcționează. Cu ajutorul jetonului primit la porțile de acces se poate determina doar perioada de staționare a autovehiculului, aceasta fiind singura modalitate

O mașină-capcană ar fi foarte ușor de introdus, pentru a provoca un dezastru.

Într-un răspuns adresat unui petiționar care a pierdut jetonul de parcare după achitarea tarifului aferent, ceea ce l-a împiedicat să mai acceseze bariera la ieșire, directorul Ciobanu a făcut o declarație înspăimântătoare.

„Trebuie menționat că acest jeton reprezintă singurul mod în care se poate stabili perioada în care o persoană a staționat cu autoturismul în incinta parcării, datorită componentelor electronice destinate memorării momentului de intrare" (adresa SJCP nr. 932/16.02.2015 a CN Aeroporturi București SA semnată de directorul general

Ceea ce înseamnă că supravegherea video este inexistentă, concluzie de bun simț ce rezidă din afirmația susținută și semnată de Sorinel Ciobanu. Cu alte cuvinte, oricine poate intra cu un autoturism având o încărcătură dubioasă în incinta Aeroportului Otopeni, fără ca securitatea acestuia să prindă de veste. Și poate zăbovi acolo la nesfârșit, nestingherită. Declarația nonșalantă și inocentă a directorului Ciobanu, numit anul trecut de vremelnicul ministru al Transporturilor, Dan Șova, este de natură să ne îngrijoreze în cel mai înalt nivel. Că degeaba sunt controlați pasagerii cu minuțiozitate la îmbarcarea în aeronave, dacă în parcarea aeroportului pot pătrunde orice fel de mașini cu încărcături explosive ori biologice, fără ca agenții de pază să bănuiască ceva.

În aceeași adresă de răspuns, directorul CN Aeroporturi București SA menționează în mod persiflant precum că parcarea aparținând companiei este privată și „deschisă accesului public, iar parcarea în incinta acesteia nu este obligatorie". Cu alte cuvinte, orice conducător auto ar putea să-și parcheze mașina unde găsește un loc liber în afara parcării aeroportului, ceea ce este în mod vădit aberant. Fiindcă și dacă staționezi cinci minute dincolo de parcare, te trezești cu bodyguarzii pe cap ca să pleci cu mașina unde vezi cu ochii. În încheiere să mai subliniem faptul că onor conducerea Ministerului Transporturilor a fost sesizată în legătură cu aceste aspecte, rămânând de văzut ce măsuri vor fi adoptate pentru rezolvarea acestei situații aberante.

Citeşte şi: BUCUREŞTENII au la dispoziţie o nouă parcare subterană

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ