Şoferii bătrâni sunt un PERICOL PUBLIC pe şosele! Câte accidente au făcut

| 16 noi, 2013

Peste 30.000 de şoferi au vârste peste 80 de ani! Cifrele nu ar fi îngrijorătoare, dacă numărul morţilor din accidente provocate de vârstnici nu ar fi de ordinul sutelor. Peste 200 de oameni au murit în primele 10 luni ale anului din cauza şoferilor prea bătrâni să mai conducă, informează România TV.

Şoferii cu vârste de peste 65 de ani au provocat accidente care, de cele mai multe ori, s-au soldat cu decesul victimelor.

Numai în anul 2013 s-au produs aproximativ 865 de accidente, în urma cărora 215 persoane au murit şi alte 712 au fost rănite. În anul 2012 s-au produs 889 de accidente, în care 281 de persoane au murit, potrivit DRPCIV.

Bolnavi şi cu reflexele scăzute, nu se îndură să abandoneze însă volanul. Mulţi bătrâni refuză să se recunoască învinşi de vârstă şi conduc în continuare. Cred că bătrâneţea nu e un impediment, dar multe din aceste poveşti sfârşesc tragic.

Este dovedit medical că, odată cu vârsta, reflexele unui şofer scad. Se întâmplă chiar ca şoferul să nu îşi dea seama ce face. Este cazul unui bătrân din Ploieşti care mergea pe contrasens, fără să ştie!

Sâmbătă, în Piaţa Constituţiei, a fost marcată Ziua mondială de comemorare a victimelor traficului rutier. Acţiunea a reunit aproximativ 50 de persoane care au aprins lumânări în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în accidente, scrie Agerpres.

În România, aproximativ 2.040 de oameni au murit în urma accidentelor în 2012, potrivit datelor prezentate de Centrul de Consultanţă pentru Victimele Rutiere, în calitate de organizator.

Scopul acţiunii este să-i determine pe toţi participanţii la trafic să respecte prevederile Codului rutier, iar pe factorii de decizie să adopte măsurile ce se impun pentru reducerea numărului de victime.

Peste 1,3 milioane de persoane îşi pierd viaţa anual, la nivel global, în accidente de maşină. Din anul 2005, în memoria lor, Organizaţia Naţiunilor Unite celebrează în fiecare an Ziua Mondială pentru Comemorarea Victimelor Accidentelor în Trafic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 noi, 2013
altbugetar
Cred ca Robert Georgescu este un ..BEEEP! Hai sa punem pariu BEEEP-ule ,ca 85% din accidentele de circulatie sant provocate de soferi care au varsta sub 40 de ani ! Si ca 70% din accidente sant in zona sud si est carpatica! Si ca 96% din accidentele de circulatie nu sant provocate de : VITEZA,CONDITII NEFAVORABILE,STAREA DRUMULUI , OBOSEALA..(asa cum spun militienii si comentatoarele TV....), ci sant provocate DE SOFERII iresponsabili care nu se adapteaza la conditii, ceata, viteza prea mare pt abilitatea lui de sofer,etc! Robert: ...du-te ..!
16 noi, 2013
velea
As vrea sa vad o astfel de statistica.datele sunt insa exact pe dos.Tocmai ca cetatenii in varsta sunt cei mai atenti conducatori auto ,altfel de ce societatile de asigurari ofera polite cu discount pentru cei in varsta?....Cele mai putine accidente vin din zona celor incriminati in articol...Un fleac de constatare,nu-i asa?
16 noi, 2013
negonic
Despre soferi
Dar despre teribilismul soferilor tineri a facut cineva o statistica ? In afara de varsta si starea proasta a drumurilor , cauza cea mai mare care duce la producerea accidentelor este neaplicarea corecta a legislatiei .Omori doua persoane pe zebra ,beat la volan ,si mai parasesti si locul accidentului si primesti 3 ani cu suspendare ,mi se pare o incurajare in a nu respecta conduta la volan .
16 noi, 2013
Tanar
tataie
Tatatie mai lasa curvele de pe varianta si ia-o pe jos ;), te asteapta baba acasa.Te doare ca nu mai dai la buci si nu conduci ?
Lasa tineri sa futa ca vremea pulii tale a trecut demult :)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ