Victor Ponta: Salariile bugetarilor vor fi mărite diferenţiat

| 13 mai, 2013

Salariile bugetarilor nu ar mai trebui indexate într-o proporţie egală, ci pe baza unui sistem de indexare diferenţiată pe categorii de venituri şi profesii, deoarece măsura aplicată similar măreşte decalajul între salariaţi, a spus premierul Victor Ponta, la România TV.

"Nu sunt de părere că ar trebui să mărim salariile în mod egal, la toţi bugetarii, ci diferenţiat pe categorii de venituri şi profesii", a declarat Victor Ponta, la România TV.

Premierul a adăugat că, în opinia lui, salariile din Sănătate şi Educaţie sunt prea mici.

"Singura soluţie e taxa de solidaritate, pe care nu avem un consens în acest moment. Trebuie să găsim o soluţie la problema reală, că într-o zonă fie bugetară, fie a companiilor cu capital de stat este o diferenţă inacceptabilă între profesori sau medicii debutanţi şi şefii sau  şefuleţii din companii care câştigă 120 de milioane de lei vechi", a mai spus Victor Ponta.

Ponta a menţionat că este "aproape imposibil" de comparat, din punct de vedere al importanţei, munca medicilor, a profesorilor, sau a angajaţilor din anumite companii de stat, astfel încât soluţia temporară pentru această problemă este supraimpozitarea, iar o soluţie de durată ar fi o nouă lege a salarizării.

"Avem un sistem de fiscalitate foarte redus, cu excepţia Bulgariei, nu există altul mai redus decât cel din România", a mai spus Ponta.

Victor Ponta a mai declarat că există bani pentru pensiile militarilor, de la 1 ianuarie 2014. "Încercăm mai devreme, dar nu cred că se poate", a spus prim-ministrul, la România TV.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ