Sondaj CSCI: Încrederea românilor în Klaus Iohannis a scăzut semnificativ

| 21 aug, 18:31

Klaus Iohannis continuă să ocupe prima poziţie în Topul încrederii românilor, însă a pierdut nu mai puţin de 19 procente de la instalarea la Cotroceni, relevă cel mai recent sondaj de opinie CSCI, realizat în perioada 10-17 august.

Conform datelor celui mai recent sondaj CSCI, Klaus Iohannis continua sa fie personalitatea politica in care romanii au cea mai mare incredere, acesta fiind cotat la 59%, faţă de 78% cât avea in decembrie 2014.

Iohannis este urmat de Sorin Oprescu (40% atat in august 2015, cat si in decembrie 2014), Victor Ponta (35%, comparativ cu 36% in decembrie 2014) si Calin Popescu Tariceanu (33%, comparativ cu 36% in decembrie 2014). Clasamentul continuă cu Rovana Plumb, Monica Macovei, MRU, Alina Gorghiu, Traian Băsescu, Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu.



În ceea ce priveşte opţiunile de vot pentru alegeri parlamentare, 41% dintre romani ar vota Noul PNL, iar 37% ar vota PSD.

Citeşte şi:  Previziunile lui Cristian Pârvulescu despre Traian Băsescu: Dacă vor veni surprize de la DNA va rezista


UDMR si M10 ar fi votate de 5% dintre romani, iar ALDE, PMP si PRU ar castiga, fiecare, cate 3% din voturile romanilor. UNPR ar fi votat de 2% dintre romani.

Pe de altă parte, 47% dintre romani considera ca in guvernarea Ponta economia Romaniei s-a imbunatatit, 31% cred ca economia Romaniei a ramas la acelasi nivel ca inaintea guvernarii Ponta, iar 20% dintre romani cred ca economia Romaniei s-a inrautatit in timpul actualei guvernari.

44% dintre romani considera ca, in momentul de fata, Romania se indreapta intr-o directie buna. 49% cred ca directia spre care tara se indreapta este una gresita. Intrebati cat de multumiti sunt in general de felul in care traiesc, 57% dintre repondenti se declara multumiti, iar 43% sunt nemultumiti.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1021 persoane, în perioada 10 – 17 august 2015. Eroarea limita este de ±3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ