Sondaj CURS. Surpriză uriaşă în cursa pentru Cotroceni

| 11 iul, 12:52

Rezultate surprinzătoare în ultimul sondaj CURS privind cel mai bine plasat politician în cursa pentru Preşedinţie, la nivelul încrederii. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se bucură de un grad de favorabilitate de 47%, depăşindu-l cu câteva puncte procentuale pe actualul preşedinte.

Pe locul doi al sondajul CURS, Klaus Iohannis se bucură de un grad de favorabilitate de 44%, potrivit stiripesurse.ro.

Pe locul trei s-a clasat fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, cea care se bucură de un grad de favorabilitate de 42%. Kovesi, la fel ca şi Firea, a declarat că nu va candida la preşedinţie şi că nici măcar nu va intra în politică.

Pe locurile patru și cinci îi regăsim pe Victor Ponta (35%) și Rareș Bogdan (33%). Nici unul dintre cei doi nu și-a manifestat intenția de a candida.

În top cinci intră și Călin Popescu Tăriceanu, cel care se bucură de un grad de favorabilitate de 33%. Tăriceanu și-a anunțat intenția de a candida, fie din partea ALDE, fie din partea coaliției PSD-ALDE.

În ceea ce priveşte Alianţa USR-PLUS, mult mai bine plasat ca şi încredere este Dacian Cioloș, cu 33% grad de încredere, în timp ce Dan Barna are 23%. Alianţa nu şi-a anunţat prezidenţiabilul.

Dintre oamenii care sunt luați în calcul pentru a deveni prezidențiabili ai PSD, cel mai bine stă ministrul Sănătății, Sorina Pintea (28%). Ea este urmată de Viorica Dăncilă (26%), Eugen Teodorovici (22%) și Șerban Nicolae (14%).

Sondajul de tip Omnibus a fost realizat în perioada 28 iunie – 8 iulie pe un eșantion de 1067 respondenți la domiciliul acestora. Datele sunt ponderate, iar marja de eroare este de plus/minus 3 la sută.

În precedentul sondaj CURS, de la sfârşitul lunii iunie, pe primul loc se afla Klaus Iohannis, cu 49%, urmat de Gabriela Firea, cu 40%.

Tag-uri: sondaj CURS
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ