SONDAJ INSCOP: 75% dintre români sunt mulţumiţi de Klaus Iohannis. Câţi români cred că PNL trebuie să revină la guvernare

| 19 feb, 13:28

Peste trei sferturi dintre români (75,5%) sunt multumiti de activitatea presedintelui Iohannis in primele sale luni de mandat, arată un sondaj de opinie realizat de INSCOP, la comanda ziarului Adevarul. În acelaşi timp, 12,9% sunt nemultumiti iar 11,6% nu au răspuns la această întrebare.

De asmenea, sondajul se referă şi la problemele penale ale politicienilor. Iar aici există o majoritate mai consolidată. Astfel, 91,2% dintre respondenti preferă ca oamenii politici care au probleme penale si condamnări definitive în justiţie să se retragă din funcţiile deţinute.

Pe plan politic, 52,4% dintre respondenţi consideră că PNL trebuie să revină la guvernare în urma unor alegeri, în timp ce 22,9% nu sunt de acord cu acest lucru. Este vizat şi premierul Victor Ponta: 41,8% ar fi de acord cu demisia premierului, în timp ce 41,2% refuză să accepte această posibilitate. La întrebare au refuzat să răspundă 17,1% dintre cei incluşi în sondaj.

La fel de polarizaţi sunt respondenţii şi în privinţa lui Cătălin Predoiu. Astfel, 31,7% consideră că Predoiu ar fi un premier mai bun decât Ponta, în timp ce 31,8% nu cred acest lucru. O treime dintre respondenţi (29,6%) consideră că PNL ar reuşi să dea jos Guvernul Ponta, în timp ce 36,6% nu sunt de acord cu această idee. Dintre cei incluşi în sondaj, 33,8% nu au răspuns sau nu au ştiut să răspundă la această întrebare.

Colaborarea dintre preşedinte şi premier este văzută cu ochi buni de către români, 62,1% dintre respondenti fiind de acord cu ideea că preşedintele Iohannis ar trebui să lucreze cu Guvernul Ponta.

Sondajul a fost realizat în perioada 5-10 februarie în rândul a 1065 de persoane cu vârsta de 18 şi peste 18 ani, iar marja de eroare este de +/- 3%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor care au fost selectaţi din 40 de judeţe şi Municipiul Bucureşti, în 79 de localităţi.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ