Sondaj INSCOP: Bărbaţii sunt mai decişi decât femeile să iasă la vot

| 20 oct, 2014

Sondaj INSCOP. 61,1% dintre bărbaţii care declară că vor merge sigur la vot în turul I al prezidenţialelor au răspuns că o vor face 'cu siguranţă' în timp ce, în cazul femeilor, 56,9% vor pune ştampila în primul tur, relevă datele unui sondaj INSCOP.

Sondajul arată că din totalul populaţiei care declară că sigur merge la vot în turul I al alegerilor prezidenţiale (59% dintre respondenţi) 50,8% sunt bărbaţi şi 49,2% femei.

Pe medii de rezidenţă, 51,4% dintre cei care declară că sigur vor vota pe 2 noiembrie provin din mediul urban, iar 48,6% din mediul rural.

În interiorul categoriei urban, 54,3% dintre rezidenţi declară că vor participa sigur la turul I, în timp ce 64,8% dintre votanţii din mediul rural afirmă că vor participa sigur, precizează INSCOP.

Citeşte şi: Sondaj INSCOP – cine votează la prezidențiale. Mai mulţi pro-Ponta

Pe regiuni istorice mari, 21,7% dintre cei care spun că sigur vor vota în turul I sunt din Moldova-Bucovina, 48,2% din Muntenia-Oltenia-Dobrogea-Bucureşti, 30,1% din Transilvania-Banat-Crişana-Maramureş.

"Diferenţele dintre ponderile votanţilor pe regiuni istorice mari sunt date şi de potenţialul demografic al fiecăreia. Regiunea Moldova-Bucovina, de exemplu, este mai mică decât restul şi, prin urmare, mai slab populată cu votanţi decât celelalte două, deci graficul despre care discutăm depinde nu doar de 'apetitul'; pentru vot din interiorul fiecărei categorii, ci şi de numărul de persoane din fiecare categorie în parte', explică INSCOP.


În ce priveşte participarea la vot în primul tur, 62,2% dintre locuitorii din Moldova-Bucovina spun că sigur vor participa, 63,3% în Muntenia-Oltenia-Dobrogea, în timp ce 51,4% dintre locuitorii din Transilvania - Banat - Crişana - Maramureş afirmă că merg sigur la vot pe 2 noiembrie.

Barometrul INSCOP - ADEVĂRUL despre România a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 2-8 octombrie 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ