Sondaj INSCOP: Care sunt cei mai bine plasaţi politicienii PSD şi PNL în lupta pentru Primăria Capitalei

| 02 dec, 12:31

Ieşirea din cursa pentru primăria Bucureşti a fostului primar Piedone a deschis calea celor mai importante două partide din România. Astfel, Ecaterina Andronescu şi Cristian Buşoi sunt cei mai bine plasaţi candidaţi pentru primăria Capitalei.

Un sondaj realizat de INSCOP, la comanda PNL, în Municipiul București, arată că cel mai bine plasat candidat din PNL pentru funcția de Primar General este Cristian Bușoi. De la PSD, datele arată că Ecaterina Andronescu este cea mai bine poziționată în opțiunile bucureștenilor.

Candidații liberali măsurați în sondaj au fost Cristian Bușoi, Petre Roman, Costică Canacheu, Ludovic Orban. Bușoi are o cotă de favorabilitate de 36,2%, în vreme ce următorul clasat, Ludovic Orban se situează la doar 25,2%, urmat de Petre Roman cu 20,9% și Costică Canacheu cu 15,8%.

Citeşte şi:  Gabriela Firea, în sondajul PSD pentru Primăria Capitalei

Din partea social-democraților au fost măsurați Ecaterina Andronescu, Robert Negoiță și Cătălin Ivan, având următoarele scoruri de favorabilitate: 44,6%, 42,2% și 34,2%, relatează politicscan.

Spre deosebire de cel mai bine plasat candidat al PSD, Andronescu, Cristian Bușoi este mai puțin cunoscut la nivelul Capitalei. Doar 16,5% nu o cunosc pe Ecaterina Andronescu, ceea ce arată că potențialul său de creștere este limitat, spre deosebire de posibilul contracandidat liberal Cristian Bușoi, care are o marja mai mare de creștere.

Nicușor Dan, potențial candidat al USB pentru Primăria Capitalei, are o cotă de favorabilitate de 41%, plasându-se în topul celor mai bine poziționați candidați înainte cu aproape șase luni de alegerile din București.

Bucureștenii sunt optimiști în legătură cu viitorul orașului lor. Astfel, 37,3% cred că lucrurile se vor schimba în bine în următorii 3-4 ani, 13,7% cred că lucrurile se vor schimba în rău și 30,8% cred că lucrurile vor rămâne la fel.

Prioritățile viitorului Primar General ar trebui să fie, în opinia Bucureștenilor, infrastructura (străzi, bulevarde, șosele) – 29,1%, eliminarea corupției din administrație – 24,1%, decongenstionarea traficului auto – 23,5%, mai multe locuri de parcare -23,4%, curățenia orașului – 23,4% și siguranța cetățeanului – 22,9%.

PSD și PNL se află umăr la umăr în cursa pentru Consiliul General al Municipiului București, în marja de eroare a sondajului, în jurul procentajului de 35%. Alte partide care pot intra în Consiliul General sunt USB cu 7%, ALDE cu 5,4%, PMP cu 5,4%. Ponderea persoanelor care se declară nehotărâte cu ce partid să voteze pentru Consiliul General este de 25%. În același timp, 50,5% din totalul bucureștenilor intervievați spun că vor merge sigur la urne cu ocazia viitorului scrutin din Capitală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 dec, 15:48
munca
Afaceri acasa!
Cum poti face bani pe net! Usor, pas cu pas, comod, acasa la tine: asa poti invata cum poti face bani pe net! Acest curs GRATUIT te invata rapid, in numai cateva zile, cum poti face bani pe net! Oricand vrei si tu cu seriozitate acest fenomenal curs online, solicita mai multe informatii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ