SONDAJ INSCOP. Ce spun românii despre criza francului: cine este responsabil şi cine ar trebui să plătească ratele

| 18 feb, 11:37

Românii au păreri împărţite în ceea ce priveşte responsabilitatea pentru criza francului elveţian şi asumarea soluţiilor de rezolvare a situaţiei create, relevă barometrul realizat de INSCOP Research, transmite Agerpres.

Responsabilitate

Potrivit cercetării, peste 30% dintre români (30,6%) consideră că responsabilitatea pentru situaţia dificilă în care se află persoanele care au accesat credite în franci elveţieni revine băncilor care au acordat împrumuturile.

De asemenea, 26,5% dintre români spun că responsabili pentru dificultăţile întâmpinate sunt tocmai cei care s-au împrumutat, iar 15,9% indică Banca Naţională a Elveţiei drept responsabilă pentru situaţia creată, în timp ce 12,4% cred că responsabilitatea aparţine Băncii Naţionale a României. În acelaşi timp, 14,6% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

RĂZBUNARE: CUM a blocat o femeie activitatea unei bănci după ce i-a crescut rata

Soluţii

În ceea ce priveşte asumarea soluţiilor pentru rezolvarea situaţiei dificile în care se află zeci de mii de români cu credite în franci elveţieni, 37% dintre respondenţi consideră că ratele mai mari la creditele în franci elveţieni ar trebui suportate atât de persoanele care s-au împrumutat, cât şi de băncile care au acordat creditele. 24,1% cred că ratele mai mari la creditele în franci elveţieni ar trebui suportate exclusiv de către cei care s-au împrumutat, în timp ce 21,9% cred că ratele mai mari ar trebui suportate exclusiv de către băncile care au acordat împrumuturile. 4,1% dintre respondenţi aleg varianta ca ratele mai mari la creditele în franci elveţieni să fie suportate de stat, din bani publici. 12,9% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Barometrul a fost realizat de INSCOP Research la comanda publicaţiei "Adevărul" în perioada 5-10 februarie 2015. Volumul eşantionului a fost de 1.065 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ