Sondaj INSCOP: Mai mult de jumătate dintre români sunt încrezători în ziua de mâine

| 07 mai, 12:15

Mai mult de jumătate dintre români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție bună, relevă Barometrul INSCOP.

"Conform datelor culese la sfârșitul lunii aprilie 2015, 50,8% dintre români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție bună, față de 56,3% în decembrie 2014, respectiv 54,1% în februarie 2015. 36,1% dintre respondenți cred că lucrurile în România merg într-o direcție greșită. (...) Pe măsură ce ne îndepărtăm de momentul alegerilor prezidențiale de la sfârșitul anului 2014, percepția asupra direcției bune în care merge țara se reînscrie într-o tendință descendentă", arată sondajul Inscop, c0nform Agerpres.

Principalele surse de îngrijorare identificate la nivelul populației adulte se referă la înrăutățirea stării de sănătate, diminuarea veniturilor, pierderea locului de muncă și posibilitatea unui război în zonă.

Citeşte şi:  Sondaj INSCOP: Dovada că românii nu vor schimbări majore în politică


24% dintre români afirmă că sursa cea mai importantă de îngrijorare este posibilitatea înrăutățirii stării de sănătate, 18,2% consideră posibilitatea diminuării veniturilor cea mai mare grijă, iar 14,4% dintre români se tem în primul rând de un posibil conflict sau război în zonă (față de 9,9% în mai 2014), în timp ce 5,3% identifică drept sursă principală de îngrijorare producerea unor calamități naturale, 3,4% — instabilitatea politică și 2% — deteriorarea mediului înconjurător.

De asemenea, 54% dintre cei intervievați susțin că se gândesc cu încredere la ziua de mâine, în timp ce doar 40,4% precizează că se raportează cu neîncredere la viitorul imediat.


"Femeile se declară mai încrezătoare în ziua de mâine (57,6%) decât bărbații (50,3%). (...) Tinerii se declară mai încrezători în ziua de mâine (60,1%) comparativ cu vârstnicii (49,7%). Românii cu studii superioare, care au în general venituri mai mari, sunt mai încrezători (60,8%) când se gândesc la ziua de mâine decât persoanele cu studii primare (50,5%)", se mai arată în comunicat.

"Barometrul INSCOP — ADEVĂRUL despre România" a fost realizat de INSCOP Research la comanda ziarului "Adevărul" în perioada 23 — 30 aprilie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1.085 de persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

Tag-uri: sondaj INSCOP
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ