Sondaj INSCOP: Peste 60% dintre români consideră că ţara e protejată de calitatea de membru NATO

| 22 mai, 2014

Peste 60% dintre români consideră că ţara noastră este protejată în situaţia unui conflict în regiune de calitatea de membru NATO, iar 49,3% sunt de acord cu creşterea cheltuielilor pentru Apărare, arată un sondaj INSCOP.

Mai mult de un sfert dintre români, 25,5% dintre respondenţi, consideră că apartenenţa la NATO nu protejează România, iar 14,3% nu au ştiut să răspundă sau nu au răspuns.

Sondajul mai relevă că, deşi aproape jumătate dintre români sunt de acord cu creşterea bugetului Apărării, 33% nu sunt de acord. 17,4% din cei intervievaţi nu au răspuns sau nu au ştiut să răspundă, notează Agerpres.

Potrivit INSCOP, 29,5% dintre respondenţi se declară foarte îngrijoraţi şi 32,4%, îngrijoraţi de conflictul dintre Ucraina şi Rusia. Sunt puţin îngrijoraţi 24,7% dintre respondenţi, în timp ce 11% nu sunt deloc îngrijoraţi. 0,8% spun că nu au auzit de conflict, în timp ce 1,6% nu ştiu sau nu răspund.

În ceea ce priveşte relaţiile româno-ruse, 44,9% dintre cei intervievaţi consideră că acestea vor rămâne la fel în următoarea perioadă. 31,6% cred că relaţiile se vor înrăutăţi, în timp ce 9% cred că se vor îmbunătăţi. Nu ştiu sau nu răspund 14,5% dintre respondenţi.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului 'Adevărul' în perioada 1-7 mai. Eroarea maximă admisă a datelor sondajului este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%, eşantionul fiind de tip multistratificat, probabilistic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ