Sondaj IRES: 62% dintre români nu vor schimbarea guvernului

| 02 dec, 2014

Unul din doi români este de părere că proiectele lui Traian Băsescu nu ar trebui continuate de Klaus Iohannis, iar majoritatea românilor consideră că nu ar trebui schimbat Guvernul, arată un sondaj IRES.

Majoritatea respondenților intervievați în cadrul acestui studiu–62%-nu susțin schimbarea guvernului actual în favoarea instalării unui guvern PNL, considerând că nu este bine  ca un singur partid să de țină toată puterea. În același timp, 32% dintre aceștia ar susține această idee, deoarece și-ar dori schimbarea guvernului Ponta.

Susținerea schimbării guvernului crește odată cu scăderea vârstei respondenților, de la 20,7% în cazul persoanelor de 65 de ani
și peste la 43,9% în rândul celor între 18 și 35 de ani.

Moldova este regiunea în care această idee are cei mai puțini susținători –24,6%, comparativ cu o medie de aproximativ 33% în celelalte regiuni ale țării. De asemenea, votanții lui Klaus Iohannis sunt de părere că ar trebui instalat un guvern PNL în proporție de 48,9%, comparativ cu votanții lui Victor Ponta, care susțin același lucru în proporție de 6,4%.

Vezi sondajul IRES aici

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 dec, 2014
elena
schimbarea guvernului
Cine a facut SONDAJUl….. PONTA ?????? cred,…… a asa a zis ca va castiga alegerile din primul tur, asa a zis ca 7 mil de romani au votat pentru demiterea presedintelui……. minciuni, toate sunt numai visele lui PONTA….. JOS GUVERNUL DE INFRACTORI, JOS PONTA cel MINCINOS…..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ