Sondaj: Mai puţin de o treime dintre români vor merge duminică la vot pentru europarlamentare

| 19 mai, 2014

Mai mult de jumătate dintre românii cu drept de vot se declară interesaţi de alegerile pentru Parlamentul European şi mai puţin de o treime sunt hotărâţi să meargă la vot duminică, 25 mai, potrivit unui sondaj realizat de CURS şi Avangarde pentru Televiziunea Română.

 

Potrivit cercetării, 52% dintre românii cu drept de vot se declară interesaţi şi foarte interesaţi de alegerile europarlamentare de duminică. Numai 28% au însă o opinie şi sunt decişi să meargă la vot. Dintre aceştia, 44% ar vota cu Alianţa PSD-UNPR-PC. PNL ar obţine 17% din voturi, PDL 14%, PMP 8% şi UDMR 6%.

Sondajul de calibrare a fost realizat în perioada 16-18 mai, pe un eşantion de 2.000 de persoane şi are o marjă de eroare de +/-2,2%.

România va organiza în 25 mai alegeri pentru Parlamentul European. 14 partide politice, o alianţă electorală şi opt candidaţi independenţi sunt în cursă pentru cele 32 de mandate de deputaţi europeni.

Cele 15 partide sau alianţe înregistrate pentru alegerile europarlamentare sunt: Alianţa electorală PSD-UNPR-PC, Partidul Naţional Liberal, Uniunea Democrată Maghiară din România, Partidul Democrat Liberal, Partidul Poporului - Dan Diaconescu, Partidul Mişcarea Populară, Partidul Naţional ţărănesc Creştin Democrat, Forţă Civică, Partidul Alternativă Socialistă, Alianţa Naţională a Agricultorilor.

Şi-au înregistrat candidatura şi 8 independenţi: Mircea Diaconu, Corina Ungureanu, Dănuţ Liga, Pericle Iulian Capsali, Paul Purea, Peter Costea, Constantin Filip Tiţian, Valentin Daeanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ