SONDAJ: Majoritatea românilor cred că pedepsele pentru VIOL sunt prea blânde și ar trebui mărite

| 25 sep, 11:08

Majoritatea românilor, în procent de 81,5%, cred că pedepsele pentru viol sunt prea blânde și ar trebui mărite, conform unui barometru Inscop-Adevărul despre România realizat în perioada 10 - 15 septembrie.

Potrivit sondajului transmis, vineri, 95,4% dintre români declară că au auzit despre cazul violului de la Vaslui, 3,6% au răspuns că nu, în timp ce 1% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Totodată, 65,6% dintre cei chestionați consideră că vina pentru acel caz de viol aparține în exclusivitate celor șapte tineri condamnați, 24,5% spun că vina aparține și celor șapte agresori, și victimei iar 2,2% declară că vina aparține victimei. Procentul non-răspunsurilor este de 7,8%.

Sondajul Inscop relevă că 81,5% dintre români cred că pedepsele pentru viol sunt prea blânde și ar trebui mărite, 12,1% cred că pedepsele care se dau sunt corecte, iar 1,5% dintre români consideră că acestea sunt prea aspre și ar trebui diminuate, iar 4,9% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.085 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

Citeşte şi: Dezvăluiri de ultimă oră în cazul fetei violate: Au încercat să o cumpere cu o sacoşă cu bani

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ