Sondajul care îl face praf pe Dragnea. Cum este perceput de români

| 11 dec, 17:17

Încrederea românilor în politicieni este extrem de scăzută. Potrivit ultimului sondaj realizat la comanda Partidului Mișcarea Populară, Liviu Dragnea este politicianul care conduce clasamentul, cu un procent de aproape 90%, urmat îndeaproape de premierul Viorica Dăncilă.

Peste 85% dintre respondenți nu au încredere în premierul Viorica Dăncilă, arată un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale, la comanda PMP. Nici liderul PSD, Liviu Dragnea nu are mai mult succes printre români. Aproape 90% dintre respondenți au declarat că nu au încredere în el. În ceea ce-l privește pe președintele Klaus Iohannis, 60% dintre cei intervievați spun că șeful statului nu prezintă încredere. Iar în președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu au încredere 75% dintre românii chestionați.

Politicienii sunt taxați dur de către români Întrebați care este cuvântul sau expresia care îl caracterizează pe Liviu Dragnea, peste 35% dintre respondenți l-au descris ca fiind penal, condamnat sau chiar infractor, iar mai puțin de 10% îl consideră un bun conducător. Viorica Dăncilă este descrisă de aproape 50% dintre români ca fiind analfabetă, aeriană sau agramată și mai puțin de 5% o consideră profesionistă și inteligentă. Klaus Iohannis e văzut ca fiind indiferent și egoist de aproximativ 15% dintre cei intervievați.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion format din 1.087 de persoane, cu vârste de peste 18 ani, domiciliate în 128 localităţi urbane şi rurale, selectate din toate judeţele ţării. Sondajul are o marjă de eroare de +/-3%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ