Sondajul intern a adâncit falia dintre Crin și Iohannis

| 22 iul, 2014

Alegeri Prezidentiale 2014. Lupta din subteranele Partidului Național Liberal pentru desemnarea prezidențiabilului formațiunii politice se află într-un moment critic. Crin Antonescu a pierdut „războiul sondajelor”, deși s-a zbătut să dezmită credibilitatea acestora, considerându-le realizate „pe picior”.

 

Asta în timp ce Klaus Iohannis își vede zdrobită încet ambiția de a deveni Președintele României datorită confruntării directe cu ANI pe subiectul incompatibilității.

Candidati prezidentiale 2014. Crin Antonescu a refuzat să meargă duminică la întâlnirea cu Klaus Iohannis pentru prezentarea sondajului realizat în partid. Absența a fost argumentată prin faptul că „nu știe cum a fost realizat sondajul” și pentru că nu îl poate contesa. Cu toate astea, fostul lider liberal susține că în Delegația Permanentă important este că se voteze candidatul dorit, fie că votul va fi unul deschis sau secret.

Citeşte şi: CANDIDAŢI PREŞEDINŢIE 2014. Ce spune de fapt sondajul IRSOP: Dezastru pentru Dreapta

Ori, datele din sondajul partidului liberal arată extrem de clar că Iohannis are prima șansă la prezidențialele din toamnă din partea dreptei. La întrebarea „Dacă mâine ar fi alegeri prezidențiale, cu cine ați vota pentru președinție?”, respondenții au decis să meargă cu Victor Ponta la Cotroceni în procent de 39,3%, doar 27,3% cu Klaus Iohannis și un procent foarte mic – de 3,1% - cu Antonescu.

Prezidentiale 2014. Mai mult, dacă în cursa pentru prezidențiale se va califica Crin Antonescu din partea alianței PNL – PDL și Victor Ponta din partea PSD – PC – UNPR, cei ce au răspuns sondajului au înclinat balanța în favoarea liderului Guvernului. În proporție de 70% a fost dat vot pozitiv pentru Victor Ponta, iar restul de 30% pentru Crin Antonescu.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Şeful PNL l-a bătut la scor pe Antonescu. Reacţia lui Crin Antonescu

Iar cum susținerea fostului Președinte PNL se clatină foarte rău, locotenenții lui Crin trag ultimele cartușe în PNL. Dinspre tabăra apropiată lui Crin se merge pe problema imunității lui Klaus Iohannis, aceștia invocând alte precedente în acest sens, precum cazul lui Relu Fenechiu, unde instanța a tranșat lucrurile mult mai rapid decât termenul anunțat inițial.

Klaus Iohannis candidat. Pe 28 iunie, în cadrul Congresului PNL, Klaus Iohannis și Crin Antonescu au fost propuși pentru cursa prezidențială. Reuniunea a fost organizată cu prilejul votării rezoluției cu privire la candidatul PNL la alegerile prezidențiale, dar Iohannis a facut o manevră, retrăgând documentul de la vot. Acesta este motivul pentru care candidatul liberalilor urmează să fie ales în cadrul Delegației Permanente.

Deocamdată, circulă zvonuri pe coridoarele PNL că o adevărată bombă ar putea fi aruncată pe scena politică. Lui Crin Antonescu i s-a sugerat să se retragă cu totul din viața politică, iar deasupra lui Iohannis planează suspiciunile privind relațiile sale cu lumea interlopă și domeniul traficului de copii.

Citeşte şi: Declaraţie neaşteptată a lui Crin Antonescu. Nimeni nu se mai aştepta la asta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 iul, 2014
IZAURA
Chiorul i_a furat mintile lui antonel
CĂCĂRĂU ŞI RAHAT SĂSESC DOI BUNI PRIETENI PE CARE-I V-A EXMATRICULA BĂSESCU DIN NOUL PARTID ...
22 iul, 2014
Danut Diaconescu
lume....
lume.........
a aparut pe piata ultimul sondaj al lui Sultanescu...
e minunat,Ponta invinge pe oricine in lupta..
e foarte minunat,extem de ravisant si exceptional de obiectiv
au raspuns,printre altii :T.Ciumac si Magda
ramaneti aproape,nici nu stiti ce pierdeti..
22 iul, 2014
canciautor
se mai aude si ca Duicu l-ar da in gat pe Ponta..
bomba politica tare de tot...
se aude pe coridoarele DNA
ochelaristule,ai auzul in regula,se pare..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ