Sora premierului Victor Ponta, AUDIATĂ la DNA Ploieşti. Reacţia premierului pe Facebook

| 26 feb, 09:03

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Herţanu, este audiată la DNA Ploieşti, potrivit România TV. Alexandra Herţanu a fost chemată în faţa procurorilor ca martor pentru a da explicaţii în dosarul în care soţul ei, Iulian Herţanu, a fost arestat preventiv săptămâna trecută.

UPDATE. Victor Ponta a postat un mesaj pe Facebook, în care afirmă că sora şi mama sa sunt victime colaterale, ţinta reală fiind el.

"Este o mare suferinta pentru mine sa vad ca sora si mama mea sunt linsate mediatic doar ca sa fiu eu lovit politic. Le iubesc si o sa le fiu alaturi toata viata asa cum imi sunt si ele, si as vrea sa am si eu si surorile mele taria de caracter si echilibrul pe care mama le-a dovedit in toti cei 72 de ani ai ei!", a scris premierul pe Facebook.

 

UPDATE. Alexandra Herţanu a părăsit sediul DNA Ploieşti după aproape două ore de audieri, în calitate de martor. Ea nu a vrut să facă declaraţii presei.

Întrebată la ieșire pentru ce a venit la DNA, aceasta a declarat: ''Am avut ceva de recuperat'', după care s-a urcat într-un taxi și a plecat.

 

UPDATE. Prezent la inaugurarea unui spital, premierul Victor Ponta a fost întrebat joi dimineaţă de jurnalişti cum comentează prezenţa surorii sale la DNA.

"În niciun fel, evident", a răspuns premierul.

Jurnaliştii au insistat, spunând că va fi audiată şi mama premierului, Cornelia Naum. Surprins, premierul a întrebat la rândul său de unde au informaţia ziariştii , aceştia răspunzând "pe surse, de la procurori".

"Nu vă mai răspund", a replicat premierul şi a plecat din faţa microfoanelor.

 

Iulian Herțanu este urmărit penal pentru constituire de grup infracțional organizat, deturnare de fonduri europene și evaziune fiscală în legătură cu un contract pe fonduri europene privind extinderea rețelei de canalizare în orașul prahovean Comarnic.

În același dosar sunt urmăriți penal sub control judiciar deputații Vlad Cosma și Sebastian Ghiță, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, fostul consilier județean Mihail Coman, omul de afaceri Liviu Munteanu, dar și directorul de producție al SC Hidro Prahova, Iuliu Virgiliu Roman.

De asemenea, au mai fost arestați preventiv omul de afaceri Vladimir Ciorbă și directorul de la SC Grossmann Engineering Group, Ilie Drăgan.

Citeşte şi: Dosarul cumnatului lui Ponta se extinde. Directorul companiei SC Grossmann a fost reţinut

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2011- 2015, Iulian Herţanu (administrator de drept și, începând cu data de 25.04.2014, administrator de fapt al S.C. GROSSMAN ENGINEERING GROUP S.R.L., respectiv angajat al S.C. CVR ASFALT CONSTRUCT GROUP S.R.L. Dobroești, jud. Ilfov), Vladimir Ciorbă (administrator/asociat la S.C. CVR ASFALT CONSTRUCT GROUP S.R.L. Dobroești, jud. Ilfov, S.C. CVR ACTIVITES GROUP S.R.L. București și S.C. GEFAM PRO S.R.L. Dobroești, jud. Ilfov) și Mihail Coman (administrator/asociat la S.C. INDSERV S.R.L. Ploiești și S.C. INDSERV PROIECT S.R.L. Ploiești și angajat al S.C. Hidro Prahova S.A. n calitate de consilier al directorului general din data de 24.05.2012), au constituit un grup infracțional pentru a acționa în vederea adjudecării frauduloase a unui contract de lucrări finanțat preponderent din fonduri europene, a însușirii, nelegale, a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanțare europeană şi a sustragerii de la plata contribuțiilor datorate către stat, prin evidențierea unor cheltuieli nereale sau operațiuni fictive în documentele societăților pe care le-au controlat. - See more at: http://www.obiectiv.info/cumnatul-premierului-victor-ponta-iulian-hertanu-a-fost-arestat-preventiv-pentru-29-de-zile_66784.html#sthash.xI9Nyowf.dpuf

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 feb, 10:56
dan slugarescu
Bine ca mama si sora nu sunt rude,sunt doar martori.Si, oricum, premierul nu stia ce fac sora si mama sa. Nu spunea nimic cumnatul,era un tip discret.El era ocupat cu Dubaiul, cand sa mai treaca pe-acasa sa se intereseze de milioanele de euro, bani europeni.
Normal, dosar politic, nu-mi dau demisia, as fi renuntat la titlul de doctor, dar nu-mi da voie legea, daca stiam nu le lasam sa fure bani europeni. Pentru ce, cand avem ditamai bugetul!
Cred ca Basescu face pe el de frica....
26 feb, 12:15
Andrei Popa
11.00 Alexandra Hertanu a parasit sediul DNA. Intrebata pentru ce a venit la DNA, aceasta a raspuns: "Am avut ceva de recuperat", fara sa faca alte declaratii, apoi a plecat intr-un taxi.
surse incredibile dau ca probabil "de recuperat":
1.TVA la serviciile platite din bani europeni;
2.onoarea fratelui,care nu este ruda cu cumnatul;

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ