Sorin Blejnar a scăpat de închisoare în dosarul ,,Motorina''

| 15 apr, 15:09

Fostul șef ANAF, Sorin Blejnar, a fost achitat în dosarul ,,Motorina''.naltei Curți a fost făcută publică luni și e definitivă. Curtea de Apel îl condamnase la 6 ani de închisoare.

În același dosar, omul de afaceri Radu Nemeș a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare, iar soția sa, Diana Nemeș, a fost achitată. În primă instanță, ea primise o condamnare la 7 ani de închisoare.

Procurorii îl acuzau pe Sorin Blejnar că ar fi sprijinit gruparea condusă de soţii Nemeş şi astfel 90.000 de tone de motorină ar fi fost tranzacţionate fără ca statul să încaseze un leu. 

În acest dosar au fost trimise în judecată 17 persoane fizice şi şase persoane juridice

Pe 7 septembrie 2012, Sorin Blejnar a fost trimis în judecată în dosarul „Motorina” alături de alte 16 persoane printre care se numără doi șefi din cadrul Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale (DJAOV) Brașov, Claudiu Monea și Dorel Ciobanu, fostul șef de cabinet al lui Blejnar, Codruț Marta, dar și fostul deputat brașovean Vasile Bran.

Potrivit procurorilor DIICOT, Blejnar ar fi blocat orice control sau inspecție fiscală la firmele folosite de membrii acestei grupări, care a inițiat un mecanism evazionist pentru a nu plăti accize pentru peste 5.000 de tone de motorină cumparată în regim suspensiv și comercializată pe piața internă.  Prin aceasta modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 22.000.000 lei, reprezentand TVA si accize.

Pe 3 iulie 2014, Sorin Blejnar și soții Radu și Diana Nemeș au fost trimiși în judecată, pentru fapte de evaziune fiscală cu produse petroliere, prin care s-a produs un prejudiciu de aproximativ 56 milioane de euro.

Tag-uri: ANAF, sorin blejnar
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ