Sorin Bota (PSD): Guvernul trebuie să menţină programele "Prima casă" şi "Prima maşină"

| 29 noi, 13:07

Senatorul PSD Sorin Bota, membru al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senatul României, afirmă că Guvernul trebuie să menţină programele "Prima casă" şi "Prima maşină", având în vedere că acestea susţin achiziţiile de bunuri de valoare mare şi sunt importante pentru bugetul anului viitor, potrivit Agerpres.

"Aceste programe sunt esenţiale pentru sustenabilitatea bugetului în 2016, mai ales în contextul noilor reglementări legate de asumarea echilibrată a riscurilor în cazul ipotecilor", a declarat Sorin Bota, conform comunicatului menţionat. 

Fostul ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, anunţa, pe 27 octombrie, că o decizie în privinţa continuării în 2016 a programelor "Prima Casă" şi "Prima Maşină" ar urma să fie luată în cursul lunii noiembrie, în urma unei analize privind impactul implementării acestora. 

"La Finanţe analizăm pentru a vedea exact care a fost impactul, care au fost avantajele, dacă au fost alte probleme legate de implementare, de ţintele pe care le aşteptam. Mă pronunţ atunci când ştiu exact care au fost efectele unui astfel de program, pentru că au fost voci şi contra şi pro", declarase ministrul Finanţelor Publice, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ