Sorin Cîmpeanu: O nouă lege a Educației este necesară

| 19 dec, 2014

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, la preluarea portofoliului, că este necesară o nouă lege a Educației.

"O nouă lege a Educației este necesară. Legea 1/2011 a fost amendată pentru a i se asigura coerența, cât și posibilitatea aplicării prevederilor ei prin trei ordonanțe de urgență. În sistemul de învățământ superior și nu numai s-a consolidat ideea necesității unei noi legi a Educației, care să fie rezultatul unei dezbateri publice în Parlament cu toți cei implicați", a arătat Sorin Cîmpeanu.

El a spus că sunt multe lucruri care trebuie păstrate din actuala lege și nu dorește o bulversare a sistemului, dar sunt și multe lucruri care trebuie puse într-o logică firească, într-o coerență cu realitățile din domeniul Educației și Cercetării.

"Tot ce pot să vă spun este că voi face tot ce stă în putința Ministerului Educației și Cercetării pentru a iniția acest proces", a declarat noul ministru.

El și-a arătat satisfacția că au fost luate în calcul de Guvern creșterile de 5% din luna martie și creșterile de 5% din luna septembrie pentru personalul didactic și didactic auxiliar.

"După aprobarea bugetului, printr-o bună cooperare cu Ministerul Muncii și cu Ministerul Finanțelor sunt convins că vom identifica soluția prin care personalul nedidactic va putea să primească sporuri între 0 și 30%. Spun 'între 0%' pentru că nu tot personalul nedidactic are salarii mici, să reușim o normalizare a nivelurilor nesalariale pentru personalul nedidactic. Vom susține foarte mult acest lucru în raporturile cu Ministerul de Finanțe și Ministerul Muncii", a afirmat Cîmpeanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 dec, 2014
alexandra
Oferte de lucru alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ