Sorin Frunzăverde, posibil ministru de Interne, neagreat nici de Ponta, nici de Băsescu

| 06 feb, 2014

Numirea lui Sorin Frunzăverde ca succesor al lui Radu Stroe la conducerea Ministerului de Interne ar putea provoca nervozitate atât premierului Victor Ponta, cât şi preşedintelui Traian Băsescu, tocmai cele două persoane care se pot opune transferului lui Frunzăverde de la preşedinţia CJ Caraş-Severin la Ministerul de Interne.

Numirea lui Frunzăverde la Ministerul de Interne, despre care se discută în PNL, riscă să provoace reacţii atât la PSD, cât şi la Cotroceni. Social-democraţii nu au fost foarte încântaţi când liberalii au iniţiat campania de racolări de la PDL cu o persoană considerată a fi una dintre emblemele democrat-liberalilor. Bineînţeles că nici preşedintele Băsescu nu are motive să-şi aducă aminte cu plăcere de episodul care a dat semnalul înlăturării PDL de la guvernare.

Atât Ponta, cât şi Băsescu şi-au manifestat public iritarea faţă de Frunzăverde în urma unei declaraţii alarmiste pe care proaspătul liberal a făcut-o în martie 2013. "În acest moment situaţia bugetară naţională este dramatică. Nu ştim de unde plătim a doua tranşă pentru FMI în iunie", spunea preşedintele CJ Caraş-Severin.

Victor Ponta nu şi-a ascuns enervarea răbufnind chiar într-o şedinţă de Guvern. "Primul ministru, ministrul de Finanţe, ministrul Bugetului, guvernatorul BNR, FMI, Banca Mondială nu reprezentăm nimic în faţa presei dacă iese un domn de la Reşiţa şi îşi dă cu părerea. Avem banii de pensii, avem banii de salarii. Poate nu o să-i avem la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, să-i tăiem de acolo. Văd că îi dăm degeaba acolo că şefii vor să fie la televizor", a ameninţat Ponta.

Traian Băsescu a fost mai insinuant, dar insinuarea a fost destul de transparentă. "E important la Sorin Frunzăverde să ştii ora la care a făcut declaraţia. Îmi dau şi eu cu părerea, că e importantă ora", a comentat preşedintele. "Eu nu spun prostii la nici o oră. Prostii spun alţii", s-a limitat Frunzăverde să replice.

Însă racolarea lui de către PNL a fost rumegat-o greu de PSD. Când Antonescu s-a arătat nemulţumit că Ponta a numit-o pe Laura Codruţa Kövesi la şefia DNA, pesedistul l-a pomenit în replică pe Frunzăverde. "Şi domnul Frunzăverde şi doamna Kövesi au fost apropiaţi de preşedintele Băsescu, dar eu nu am pus-o pe Kövesi nu am pus-o vicepreşedinte la PSD", a replicat Ponta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ