Sorin Grindeanu vrea să dubleze absorbția fondurilor europene la MSI

| 21 apr, 13:26

Absorbția fondurilor europene la Ministerul pentru Societatea Informațională se află, în acest moment, la 55%, iar pentru sfârșitul acestui an țintim un nivel de 100%, a declarat, marți, la o conferință de specialitate, Sorin Grindeanu, ministrul Comunicațiilor.

"Avem de implementat până la sfârșitul anului, pe vechiul exercițiu bugetar, un proiect care va duce infrastructura broadband în 783 de localități unde operatorii economici nu au interes să investească. E un proiect în care colaborarea cu autoritățile locale este foarte importantă.

Până în acest moment, suntem în media anunțată de Ministerul Fondurilor Europene la absorbția fondurilor europene, undeva la 55%, pe vechiul exercițiu bugetar. De asemenea, avem 120% ca și contractare și sper ca finalului anului să ne prindă cu absorbție de 100%, pe vechiul exercițiu bugetar al UE', a spus Grindeanu.

Citeşte şi:  Domeniul transporturilor - campionul fondurilor europene

Potrivit ministrului pentru Societatea Informațională, România are multe de recuperat pe segmentul IT&C, deși capitalul uman este foarte bine pregătit și recunoscut.

"Noile linii de finanțare reprezintă un subiect extrem de important și în domeniul IT&C. România are foarte mult de recuperat, deși ne mândrim cu un capital uman foarte bine pregătit. Spre exemplu, în România, în acest moment, jumătate din populație nu este utilizatoare de Internet.

De asemenea, dacă vorbim de eCommerce, doar 17% dintre români au folosit măcar o dată acest sistem, media europeană fiind de peste 80%.

Citeşte şi:  Sorin Grindeanu, despre Dosarul Microsoft: Statul român a plătit 1.800-1.900 de dolari pentru fiecare licență


La eBanking suntem undeva la 7%. Capitalul uman recunoscut al țării noastre există. Pentru asta s-au făcut pași importanți, fiind aprobată Strategia pentru Agenda Digitală 2020. Sper ca, în perioada următoare, să aprobăm și planul NGN — Next Generation Network', a afirmat Sorin Grindeanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 apr, 14:49
Bogdan
bani
Singura calitate de care ai nevoie pentru a reuşi: putere mentală. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ