Sorin Oprescu, despre păstrarea celor 7 hectare din Herăstrău: Este cea mai mare victorie a Primăriei București

| 12 mai, 19:37

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat marți că s-a făcut dreptate în ceea ce privește cele șapte hectare din Parcul Herăstrău, care, prin decizia instanței, au revenit în administrarea Primăriei Municipiului București.

"Astăzi s-a făcut dreptate. Este o decizie istorică, prima dată în ultimii 25 de ani, cea mai mare victorie a Primăriei Municipiului București. Astfel, Patrimoniul Capitalei a fost reîntregit", a spus Oprescu într-o declarație de presă susținută la sediul PMB, conform Agerpres.

Reacția sa a venit după ce marți Curtea de Apel București a decis definitiv ca șapte hectare de teren din Parcul Herăstrău vândute de Biroul de Turism și Tranzacții (BTT) SA unei firme să revină Primăriei Capitalei. Instanța a admis recursul declarat de Clubul Sportul Studențesc București și Primăria Municipiului București și a constatat nulitatea absolută a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor seria M 15 nr. 0053/ 22.12.1999 emis de Ministerul Tineretului și Sportului.

Citește și:  Curtea de Apel a decis ce se va întâmpla cu parcul Herăstrău. SURPRIZĂ de proporţii


Primarul general și-a exprimat intenția de a reface Club Yachting. "Vreau să refacem Club Yachting, o serie întreagă de așezăminte ale Parcului Herăstrău care au fost folosite cu mulți ani în urmă de generații întregi, fie de intelectuali, fie de oameni obișnuiți, fie de copii", a afirmat edilul Capitalei.

El a reamintit că, în 2009, Primăria Capitalei a intrat în proces alături de Clubul de Yachting Sportul Studențesc, având calitatea de intervenient accesoriu, instanța admițând cererea municipalității de a-și apăra un teren care îi aparține încă de pe vremea lui Carol I. De asemenea, Oprescu a reafirmat că terenul în litigiu, la momentul emiterii certificatului de atestare, era parte integrantă a Parcului Herăstrău — monument istoric, fiind domeniu public al Municipiului București.

"Nu este pentru prima dată când, în calitate de ales al bucureștenilor, lupt pentru recuperarea patrimoniului orașului," a susținut edilul Capitalei. În acest context, el a menționat că a fost redat bucureștenilor un spațiu verde de peste 120.000 de mp în afara parcurilor Capitalei. "Am obținut acest spațiu verde prin desființarea, în șase ani, a circa 2.000 de construcții civile, construite ilegal pe domeniul public", a subliniat Oprescu.

Potrivit municipalității, terenul de șapte hectare reprezintă o secțiune dintr-o suprafață mai mare de teren expropriat pentru cauza de utilitate publică, în baza legii pentru crearea Parcului Național (ulterior Herăstrău), înființat prin legile din anii 1910 și 1912. Ulterior acestei date nu a intervenit niciun act normativ care să schimbe acest statut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ