Sorin Oprescu: În Capitală au mai rămas aproximativ 180 de străzi neasfaltate

| 18 dec, 2014

Aproximativ 180 de străzi au mai rămas neasfaltate în Capitală, a declarat joi primarul general, Sorin Oprescu, la verificarea stadiului lucrărilor de realizare a sistemului rutier din zona București-Măgurele.

"În 2008 erau 23%, 23% însemnau vreo 700, cam în jur de 700, 680, mai avem 180 și s-a terminat în tot Bucureștiul și la periferie. Atenție, sunt și intrările și străzile scurte de 40, 50 de metri", a răspuns Oprescu unei întrebări a jurnaliștilor referitoare la câte străzi din Capitală au rămas neasfaltate, fără apă și canalizare.

Potrivit edilului-șef, se încearcă finalizarea programului anul viitor.

Oprescu a mai menționat că dacă vremea o va permite, în ianuarie 2015 vor începe lucrările la strada Ghidigeni.

"La sfârșitul anului 2008, 23% din numărul total de străzi nu aveau apă și canal (cca 4,5% dintre locuitorii Bucureștiului fiind afectați), în cei șase ani, 2008-2014, reușindu-se ca procentul străzilor 'de pământ' (sistem rutier nemodernizat), lipsite de apă și canalizare să scadă de la 23% la 5,2%. Altfel spus, în 2008, ținând cont că un număr important de cartiere vechi ale Capitalei aveau un grad de acoperire a serviciului de alimentare cu apă și canalizare de numai 45-50%, s-a hotărât demararea unor proiecte de mare anvergură de Primăria Municipiului București. Cartierele ce se aflau în această situație erau: Vatra Nouă, Chitila Triaj, Străulești, Băneasa, Andronache, Ion Creangă, Olimpia, Progresului, Apărătorii Patriei și Giulești Sârbi", se arată într-un document al Municipalității.

Până în noiembrie 2013 lucrările propuse la rețelele de alimentare cu apă și canalizare au fost finalizate în toate aceste cartiere, realizându-se investiții ce însumează 213 străzi, 67 km rețea publică de alimentare cu apă, 71,39 km rețea publică de canalizare menajeră, 6,5 km rețea publică de canalizare pluvială și 45,3 km sistem rutier.

De asemenea, au fost realizate patru stații de preepurare a apelor pluviale, șase stații de pompare a apelor uzate menajere și o stație de pompare a apei potabile.

Valoarea investițiilor se ridică la 338.366.271,4 lei, cu TVA.

Pentru soluționarea problemei referitoare la preluarea apei pluviale din zona București-Măgurele a fost lansată procedura de cerere de ofertă pentru atribuirea contractului de execuție a unui bazin de retenție cu volumul util de 4.000 mc care va fi amplasat pe strada Sufaru Gheorghe. Valoarea de investiție estimată este de 14.728.977,70 de lei, exclusiv TVA, iar durata de execuție estimată este de 15 luni.

Pe de altă parte, edilul general a spus că pentru Prelungirea Ghencea sunt bani pentru exproprieri. "Avem bani, nimic nu ne lipsește. Se estimează undeva cred că la vreo 28, 38, nu e sigură cifra, dar 31 de milioane de euro", a adăugat Oprescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ