Sorin Oprescu lămureşte relaţia cu consilierul şpăgar Solomon Wigler

| 27 iun, 16:36

Primarul Sorin Oprescu susţine că nu are nicio implicare în dosarul consilierului său Solomon Wigler, acuzat că ar fi luat mită peste 200 000 de euro, pentru intervenţii în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale, necesare construirii a trei supermarketuri.

Procurorii anticorupţie au trimis Tribunalului Bucureşti dosarul în care îl acuză pe Solomon Wigler de patru fapte de trafic de influenţă, cerând Instanţei să menţină şi în timpul judecării cauzei, măsura arestului preventiv şi măsurile asiguratorii.

Întrebat dacă îi apare numele în dosarul de corupție, primarul Capitale a răspuns: ”Habar n-am, e timpul pentru toți să le apară numele acolo”.

Citeşte şi:  Rechizitoriu: Solomon Wigler, consilierul lui Oprescu, neagă că i-ar fi dat bani din mită

Oprescu a mai fost întrebat dacă are vreo legătură cu faptele consilierului său. ”Nu, doamna, nu. Nu. Punct și am terminat”, a fost răspunsul primarului, notează B1.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Solomon Wigler i-a pretins lui Alexandru Claudiu Buciu, martor denunţător în acest caz, inițial, peste 50 000 de euro pentru intervențiile sale pe lângă consilierii generali și cei locali. Totul în vederea adoptării hotărârii privind PUZ - ul pentru un hypermarket din Bucureşti. Planul ar fi fost pus la punct chiar în sediul Primăriei.

După ce Solomon Wigler l-a asigurat pe Alexandru Claudiu Buciu că în ședința Consiliului general al municipiului București de la sfârsitul lunii mai au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donației aferentă proiectului pentru hipermarketul respectiv cât și PUZ - ul hipermarketului, cei doi au stabilit locul unde urma să primească prima transa în cuantum de 25.000 euro. Cei doi s-au întâlnit în spatele unui hotel din Capitală unde au fost prinsi în flagrant de oamenii legii.

Anchetatorii mai spun ca în ultimii trei ani, Solomon Wigler a primit în mai multe tranșe, suma de 204.000 euro de la denuntătorul din dosar. Întâlnirile aveau loc în Parcul Tineretului din Capitală, pe înserate, iar banii erau viraţi în contul bancar al soţiei consilierului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ