Sorin Oprescu: Municipalitatea poate asigura apa caldă şi căldura în regim de subvenţie

| 26 noi, 2014

Municipalitatea poate asigura apa caldă şi căldura 'în acelaşi regim de subvenţie', a declarat miercuri primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Putem asigura apa caldă şi căldura cetăţenilor în acelaşi regim de subvenţie. Ce se va întâmpla cu preţul gazelor nu este la îndemâna mea, dar o să căutăm să avem la îndemână o serie întreagă de lucruri să putem să protejăm cetăţenii din punct de vedere financiar', a spus Oprescu, care a participat la deschiderea Academiei de Tenis de pe Arena Naţională.

El este de părere că proiectul privind transferul pachetului de acţiuni emise de Electrocentrale Bucureşti SA din proprietatea privată a statului în cea a Capitalei este pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului.

"Probabil că mai lipseşte una, alta, pentru a fi absolut legal. Este pe agenda Guvernului, vom vedea dacă s-a mai trezit unul peste noapte cu cine ştie ce pretenţii (...) proiectul de hotărâre privind transferul pachetului de acţiuni emise de Electrocentrale Bucureşti SA din proprietatea privată a statului în proprietatea privată a Capitalei (n.r.) este pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului, cel puţin era aseară. M-am obişnuit cu frânele trase. Să ştiţi că unii nu sunt chiar fericiţi că s-a terminat cu ocolişurile şi cu ingineriile financiare, dar până la urmă vom reuşi să o facem. Ceea ce este cert este că Primăria va subvenţiona jumătate din preţul gigacaloriei, dar vom vedea ce va fi pe anul care vine', a afirmat edilul general al Bucureştiului.

Primarul a dat asigurări că RADET are bani pentru reparaţii. 'Sigur că au bani pentru reparaţii, nu vor avea bani atunci când se va strica o conductă de 10 km şi va fi mai greu, dar au avut întotdeauna şi în fiecare an, sigur că mai puţini, pentru că au fost la discreţia ELCEN, care, vărsând banii într-un cont escrow, i-a dat pe brice, ace şi popice', a adăugat primarul Capitalei.

Reprezentanţii Sindicatului Liber Independent RADET au susţinut marţi că din ianuarie 2015 vor rămâne fără căldură şi apă caldă cartiere întregi din Capitală pentru că vor fi blocate conturile regiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ