Magistrații au DECIS: SORIN OPRESCU, rămâne în arest. MINUTA instanței

| 06 oct, 12:05

Sorin Oprescu rămâne în arest. Magistrații au respins cererea edilului suspendat de înlocuire a arestului preventiv cu control judiciar sau cu arestul la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Decizia magistraților este definitivă, astfel că Oprescu va mai petrece încă 30 de zile în Arestul Central al Capitalei.

Minuta

Dosarul nr. 34012/3/2015 - Respinge, ca nefondată, contestaţia exercitată de inculpatul OPRESCU MIRCEA SORIN împotriva încheierii pronunţate la data de 25.09.2015 de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti -Secţia I Penală. Obligă pe contestator la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 06.10.2015.

Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supus unor investigaţii amănunţite. 

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului edilului-şef al Capitalei. 

"Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucureşti, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea primarului municipiului Bucureşti, facilitau câştigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentaţia de atribuire, precum şi să aprobe şi să dispună efectuarea plăţii facturilor emise de firmele respective foarte repede faţă de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcţii de conducere în aparatul primarului municipiului Bucureşti, precum şi pentru primar", preciza DNA. 

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie.

Tot marți, Oprescu ar trebui să primească un răspuns și din parte poliției cu privire la cererea sa de a putea fi internat într-un alt spital pentru a fi supus unui tratament.

Sorin Oprescu află marți dacă va fi eliberat. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti vor decide dacă admit cererea lui Sorin Oprescu de înlocuire a arestului preventiv cu control judiciar sau cu arest la domiciliu.

Luni, primarul suspendat al Capitalei a fost adus fără cătuşe la instanţă, la recomandarea medicilor, însă Curtea de Apel a amânat pentru marți luarea unei decizii în ceea ce privește cererea primarului suspendat al Capitalei de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai ușoară, în dosarul în care e acuzat de luare de mită.

Dacă Oprescu va fi condamnat, Franţa îi va retrage şi distincţia de Cavaler al Legiunii de Onoare, a anunţat ambasada franceză din Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 oct, 23:12
Viorel
Cautam colaboratori in cel mai cautat program!
Oportunitate extra lucru la domiciliu! sellectam colaboratori pentru lucru la domiciliu. Condiții: calculator, conexiune la internet, studii medii cel putin, cunostinte de operare cu documente word si pdf, seriozitate, dorinta de a invata ceva nou. Asiguram: instruire gratuita si indrumare pas cu pas, contract de comision. Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]
06 oct, 23:11
Viorel
Cautam colaboratori in cel mai cautat program!
Oportunitate extra lucru la domiciliu! sellectam colaboratori pentru lucru la domiciliu. Condiții: calculator, conexiune la internet, studii medii cel putin, cunostinte de operare cu documente word si pdf, seriozitate, dorinta de a invata ceva nou. Asiguram: instruire gratuita si indrumare pas cu pas, contract de comision. Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]
06 oct, 19:57
Ionut
proiect
Oportunitate pentru oricine! Aceasta oportunitate este unica, rodul muncii unei echipe de profesionisti inimosi, gata sa va ofere si dvs o cale de a va rotunji veniturile! Va asteptam sa incepeti si sa castigati bani acum, din prima luna, in ritmul dvs, fara stres, fara obligatii! Cereti mai multe informatii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ