Sorin Ovidiu Vîntu se întoarce la închisoare: șase ani și două luni, condamnarea în dosarul devalizării Petromservice

| 22 iul, 13:13

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la șase ani și două luni de închisoare în dosarul devalizării Petromservice. Decizia definitivă a fost dată de Curtea de Apel București, care a menținut condamnarea dată acum doi ani de magistrații Tribunalului București. Prejudiciul a fost stabilit la 40.000.000 de euro.

Dacă în cazul lui S.O.V. condamnarea dată de prima instanță a fost menținută, în cazul celorlalți inculpați încadrările și pedepsele au fost schimbate. Astfel, dacă Tribunalul București l-a condamnat pe Liviu Luca la nouă ani de închisoare, Curtea de Apel București i-a dat șase ani.

De asemenea, magistrații au mai stabilit că inculpații trebuie să plătească în solidar despăgubiri de 36.000.000 de euro.

În cazul lui Liviu Luca, din această pedeapsă de șase ani se va scădea perioada petrecută în arest preventiv. La rândul său, Vîntu ar putea cere în instanță contopirea acestei pedepse cu celelalte două condamnări. Dacă judecătorii vor fi de acord cu această contopire, din cei șase ani și două luni vor fi scăzuți cei doi ani pe care i-a stat deja.

Dat fiind că decizia este una definitivă, cei condamnați trebuie să se predea imediat pentru executarea pedepselor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ