Sorin Roșca Stănescu: Zece dezbateri pentru Iohannis? Câte 1,666 de fiecare casă

| 16 sep, 2014

Senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu este un etern cavaler al cauzelor pierdute. Fost consilier al lui Crin Antonescu, concediat de acesta pentru indisciplină și mesaje ce periclitau alianța cu social-democrații, senatorul-editorialist nu a revenit în cărțile politic ale PNL nici măcar după ruperea din USL și rocada la vârf între Antonescu și Iohannis.

Dând dovadă de o consecvență politică demnă de cauze mai nobile, Sorin Roșca Stănescu nu numai că nu i-a luat lui Antonescu în nume de rău umilința eliminării din cercul de ințiați ai formațiunii liberale, dar nu a precupețit niciun efort de atunci să se facă remarcat atât de către Crin Antonescu cât și, mai aproape de zilele noastre, de noul președinte Klaus Iohannis. Efortul, dincolo de faptul că este dovada unei consecvențe – cum spuneam- ieșită din comun, capătă, pe alocuri, accente umoristice. Astfel, ultimul efort al sentaorului s-a materializat prin dezvăluirea unei propuneri pe care acesta dorește să i-o transmită lui Klaus Iohannis și care vizează desfășurarea unui număr de dezbateri televizate, o armă secretă cu ajutorul căreia candidatul ACL ar urma să-l lovească pe favoritul Victor Ponta între turul I și turul II al alegerilor prezidențiale, mai precis între 2 noiembrie și 16 noiembrie.

Strădania lui Sorin Roșca Stănescu este, dincolo de bine și de rău, înduioșătoare. Acesta a precizat că îi va transmite lui Klaus Iohannis, ad literam:

”O să îi transmit mâine domnului președinte, Klaus Iohannis, să îi lanseze lui Victor Ponta o provocare , între turul I și II al alegerilor prezidențiale: 10 confruntări televizate, Ponta-Iohannis, pe temele de program ale lui Klaus Iohannis, dacă Ponta nu are un program.

CITEȘTE ȘI: Robert Turcescu aruncă bomba: Klaus Iohannis NU candidează

Am văzut că nu există intenția de a îl promova pe Klaus Iohannis și de aceea a plecat prin țară. Orice prezență a lui Iohannis în județ nu este ratată de presa locală, iar acest lucru este năucitor pentru strategii PSD. Domnul Iohannis nu prea este prezent pe principalele televiziuni, dar este prezent în teritoriu”, a explicat senatorul PNL.

Problema cu o astfel de idee ”strălucită” este că nu are niciun fundament în realitate. Klaus Iohannis este un antitalent, ca să nu-i spunem un diletant, în ale oratoriei și retoricii, într-atât încât propria sa echipă de campanie a trebuit să-i improvizeze un dicton care a ajuns ciuca bătăilor și a batjocurii printre amatorii de umor politic mai mult sau mai puțin voluntar: sibianul ar fi unul care și când tace zice mai multe decât alții. Aproape ca în faimosul banc despre ingineri și câinii lupi...

Dacă facem abstracție de latura hilară, treburile devin atât de dramatice încât numai un mercenar lipsit de scrupule s-ar mai înhăma la căruța electorală a liderului sibian. Klaus Iohannis nu poate fi ”sfătuit” să arunce mânușa celor zece confruntări, când acesta nu a răspuns satisfăcător nici măcar primelor nedumeriri ale presei, cu privire la zonele obscure din trecutul său și la justificarea revoltătoare a considerabilei sale averi... Iohannis, 10 dezbateri?! Să o termine el pe prima...
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 sep, 2014
ani-dna
Dar iohann-miticul neamt,ARE VREUN PROGRAM , PROPRIU, NU SCRIS PE FOI DE CONSILIERII SAI BLAGA,PREDOIU SI GORGHIU, OAMENI VADIT RAMASI CU NASU'N SUFLET....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ