Şova: Cerem FMI o derogare privind concedierea a 2.500 de angajaţi de la CFR Marfă

| 10 mai, 2014

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, va cere FMI o derogare de la prevederea din acordul încheiat cu România privind concedierea a 2.500 de angajaţi de la CFR Marfă.

Ministrul Transporturilor, Dan Şova a declarat că între timp au apărut soluţii de salvare a 1.100 de locuri de muncă.

"Există o discuţie privind concedierea a 2.500 de angajaţi de la CFR Marfă, a fost o cerinţă a FMI. Între timp, au intervenit o serie de schimbări în structura CFR Marfă, le-au crescut încasările şi cifra de afaceri şi se află în faţa a trei licitaţii importante. Ideea este că ar fi posibil să intrăm într-un program prin care să concediem doar 1.400 de angajaţi din 2.500, am salva 1.100 de oameni de la concediere dacă vor fi câştigate oricare dintre contractele de licitaţie. Vom merge în iunie în faţa FMI, vom prezenta noile cifre şi vom încerca să obţinem o derogare de la concedierea a 2.500 de oameni', a menţionat Dan Şova, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, la discuţiile cu FMI, care vor avea loc în iunie, vor fi invitaţi şi reprezentanţii sindicatelor.

Ministrul Transporturilor a mai spus că salariile angajaţilor CFR vor creşte.

'La CFR Călători şi la CFR Infrastructură vom acorda o majorare salarială de 2,4%, iar după o rectificare bugetară va avea loc o creştere şi la CFR Marfă, tot cu 2,4%. De asemenea, se analizează posibilitatea ca în octombrie să aibă loc o nouă creştere salarială de 4-5% pentru angajaţii CFR', a adăugat Dan Şova.

Tag-uri: CFR, dan sova, FMI
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ