Şova vrea să mute Coridorul IV pe Sibiu-Braşov. Autostrada Sibiu-Piteşti, după 2020

| 09 noi, 2013

Autostrada Sibiu-Piteşti ar putea să nu se mai facă decât după anul 2020, cel puţin aşa susţine Dan Şova, ministrul marilor proiecte care propune mutarea Coridorului IV pe ruta Sibiu - Braşov.

Şova justifica schimbarea traseelor prin costul prea mare in cazul autostrazii Sibiu - Pitesti, desi 85% din fonduri vin de la Uniunea Europeana, iar autostrada in discutie este un proiect prioritar al UE si aflat si pe noul coridor Rin - Dunare, potrivit hotnews.ro.

Sova spune ca in cazul schimbarii traseului prin Brasov, Comisia Europeana ar urma sa se pronunte pana la finele anului. Amintim ca guvernul vrea sa faca in concesiune autostrada de la Brasov la Comarnic, o autostrada ce ar urma sa fie construita de un partener privat si care va fi cu taxa.

"Trebuie sa inchidem coridorul IV, scopul nostru e sa ajungem de la Nadlac la Constanta pe autostrada", a declarat Sova. Cu toate acestea, Sova inainteaza varianta Sibiu - Brasov si nu Sibiu - Pitesti, tronson de autostrada aflat pe lista prioritatilor si a noilor coridoare de transport ale UE.

Sova sustine ca este vorba despre parerea sa personala si argumenteaza prin costurile foarte mari pe care le-ar presupune autostrada pe Valea Oltului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ