Spania: Circa 200 de imigranţi au fost salvaţi pe mare în largul Andaluziei

| 04 oct, 15:39

Aproape 200 de imigranţi din Maghreb şi Africa Subsahariană care încercau să ajungă în Spania la bordul unor ambarcaţiuni precare au fost salvaţi în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, au anunţat serviciile spaniole de salvare pe mare, relatează AFP, citată de Agerpres.

''Un număr de 188 de persoane aflate în şapte ambarcaţiuni au fost salvate de către serviciile maritime de salvare'', a declarat un purtător de cuvânt. 

Potrivit Crucii Roşii spaniole, 103 algerieni, din care aproape jumătate erau minori, aflaţi în cinci ambarcaţiuni, au fost salvaţi în largul portului Almeira (sudul Spaniei). 

Ceilalţi imigranţi, 85 de subsaharieni, aflaţi în două ambarcaţiuni, au fost salvaţi la o distanţă de circa o sută de kilometri spre vest. Una dintre ambarcaţiuni a fost interceptată în largul insulei andaluze Alboran, iar cealaltă în golful Al-Hoceima (nordul Marocului), potrivit serviciilor maritime de salvare. Dintre imigranţi, patru persoane au fost spitalizate, inclusiv două femei însărcinate. 

În 2014, autorităţile spaniole au salvat pe mare 3.500 de imigranţi care navigau la bordul unor ambarcaţiuni precare, înregistrându-se o creştere de 55 % în raport cu 2013. 

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM), 2.819 imigranţi au ajuns în Spania pe mare în perioada 1 ianuarie-2 octombrie 2015, în Italia - 131.431 şi în Grecia - 399.326.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ