Specialiştii au ajuns la o concluzie: Al Treilea Război Mondial între China şi Vest este INEVITABIL

| 20 oct, 17:44

În una dintre excursiile lui Margaret Thatcher în Beijing în 1980, liderii chinezi ar fi sperat să pună presiune asupra Marii Britanii să cedeze Hong Kong. Ei au apelat la o tehnică diabolică de persuasiune, şi anume l-au ”privat” pe Dennis Thatcher de gin şi băutură, scrie Telegraph.

Această anecdotă ne arată că, dacă este nevoie, China este dispusă să întoarcă foaia. David Cameron, prim-ministrul Marii Britanii, cunoaşte foarte bine acest lucru. I-au trebuit ani întregi să recâştige încrederea chinezilor după ce s-a întâlnit în 2012 cu Dalai Lama, ”duşmanul” ideologic de moarte al acestora.

Citeşte şi: România STĂ pe un butoi cu pulbere! Al Treilea Război Mondial pe cale să IZBUCNEASCĂ

Prezenţa militară puternică a SUA în Asia a susţinut 70 de ani de stabilitate şi prosperitate, China fiind unul dintre beneficiari. Astăzi, prezenţa militară a SUA este ameninţată de armata chineză, care a ajuns la un nivel tehnologic extrem de ridicat. China a ridicat în ultimii ani pe o insulă imensă baze militare şi laboratoare de cercetare la care nu permite accesul.

Puterea Chinei creşte într-un ritm greu de înţeles. În primele decenii înainte de Primul Război Mondial, economia Germaniei creştea cu 13% şi cheltuielile cu înarmarea cu 64%.

În ultimii 10 ani, economia Chinei a crescut de patru ori, iar cheltuielile cu înarmarea s-au triplat.

”Niciodată înainte în istoria umanităţii o ţară s-a ridicat atât de rapid, atât de departe şi pe atâtea domenii de putere”, a spus Graham Allison. El a adăugat că asemenea schimbări bruşte de putere au fost asociate cu război în 12 din cele 16 cazuri din ultimii 500 de ani.

Citeşte mai departe pe zf.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 dec, 21:44
sorin
Cum sa castigi bani de acasa!
Cum sa castigi bani de acasa! Ocazia pe care trebuie să o fructifici imediat: un curs online si gratuit care te invata simplu si repede cum sa castigi bani de acasa! Inveti totul pas cu pas, GRATUIT, in lectii care iti explica foarte clar cum sa castigi bani de acasa! Cere acum mai multe informatii la adresa de email: [email protected]
22 oct, 11:59
numelw
specialistii?
specialistii pulii au ajuns la concluzia asta otrepelor?
22 oct, 11:16
max munteanu
Oferta
BANI PE NET! Cautam persoane serioase care doresc sa castige bani pe net,part-time,la domiciliu.Sunt necesare cunostinte elementare de lucru cu calculatorul.Oferim imediat contract de comision si instruire gratuita.Cereti detalii la adresa de email:
[email protected]
21 oct, 18:42
Gheorghe
Bani pe net
Bani pe net! Cautam persoane serioase si care doresc sa castige bani pe net, part-time, la domiciliu. Cerem cunostinte elementare de lucru cu calculatorul, de navigare online, de folosire a emailului si a documentelor word si pdf. Oferim imediat contract de comision si toata instruirea necesara, gratuit. Numai cei foarte seriosi sunt asteptati sa ceara detalii la adresa de email:
[email protected]
21 oct, 18:05
bogdy
Locul de munca ideal
Afacere de top!
Vrei sa incepi o afacere care sa-ti aduca rapid castiguri? Acum este momentul sa actionezi si sa urmezi instructiunile unui sistem de afacere care deja i-a incantat pe toti cei care au inceput! Nu trebuie sa recrutezi oameni! Pur si simplu castigi bani, repede si usor! Te astept sa-mi ceri mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ