Specialiştii ne lămuresc: iată de ce să NU speli niciodată carnea de pui crudă

| 06 aug, 2014

44% dintre oameni fac o greşeală uriaşă care le pune sănătatea în pericol. Agenţia pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie avertizează asupra modului în care este gătită carnea de pui.

Carnea crudă de pui nu trebuie clătită niciodată, spun specialiştii în nutriţie. Acest obicei nu face altceva decât să împrăştie în bucătărie o bacterie numită Campylobacter, care se găseşte în carnea crudă de pasăre, în laptele nepasteurizat şi în apa netratată.

Dacă ajunge în corp, această bacterie cauzează dureri abdominale, diaree severă şi vomă, iar în cazuri mai grave poate duce la boli autoimune şi leziuni grave ale nervilor. Spre disperarea experţilor nutriţionişti, foarte mulţi oameni fac această greşeală şi astfel riscă se îmbolnăvească foarte grav. Bacteria se împrăştie cu uşurinţă prin bucătărie, pe haine şi pe echipamentele de gătit.

Ce trebuie să faci, de fapt? După ce ai cumpărat carnea de pui, pune-o pe tocător sau într-un vas şi încearcă să nu o mişti prea mult prin bucătărie înainte să o găteşti.

 

 

 

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ