SPECTACOL astronomic deosebit: Orionidele pot fi văzute în această noapte VIDEO

| 21 oct, 2014

Orionidele, unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an, va avea anul acesta punctul maxim de activitate în noaptea de 21 octombrie. Dacă nu veţi putea urmări spectacolul astronomic în zona în care vă aflaţi, Marshall Space Flight Center al NASA va transmite imagini în direct, începând cu noaptea de luni, 20 octombrie.

Ploaia de meteori are loc în fiecare an în luna octombrie, atunci când Pământul trece printre resturile lăsate în urmă de cometa Halley.

Această cometă este responsabilă şi de ploaia de meteori Eta Aquaride, care are loc în luna mai, resturile cometei intersectând de două ori pe an orbita Terrei.

AICI puteţi vedea LIVE ploaia de meteori!

Concret, meteorii sunt formaţi de resturile cometei, care pot fi urme de praf sau fragmente mici cât un grăunte de nisip. Resturile rămân în urma fostei traiectorii a cometei, dând naştere unui „râu de gunoi spaţial”.

Aceste mici particule ajung în atmosfera planetei noastre unde iau foc, dând astfel impresia unor „stele căzătoare”.

Ploaia de metori poate fi observată din ambele emisfere ale planetei, dar este greu de observat din oraşe.

Orionidele pot fi văzute mai bine în intervalul 20 – 24 octombrie, momentul cel mai indicat fiind înainte de răsăritul soarelui.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ