Spiritul USL nu se împiedică de amenințările lui Klaus Iohannis

| 22 sep, 2014

Ruperea forțată a Uniunii Social Liberale USL de către fostul Președinte PNL, Crin Antonescu, la îndemnul și sfatul actualului președinte PNL, Klaus Iohannis, pentru ca ulterior Iohannis să-l trădeze pe Antonescu pentru mult dorita putere, accentuează politica josnică și lipsită de principii a primarului din Sibiu.

Ordonanța de Urgență a Guvernului propusă de vicepremierul Liviu Dragnea, prin care le permite aleșilor locali să își aleagă partidul fără a-și pierde mandatul, este necesară scenei politice pentru că va duce la deblocarea autorităților locale și la ieșirea din miniciuna și ipocrizia pe care Klaus Iohannis alături de Vasile Blaga le-au creat prin realizarea Alianței Creștin Liberale ACL.

În cadrul autorităților locale nu se pot implementa programele politice de care România are nevoie, pentru că mișcarea lui Iohannis și Blaga a bulversat întregul sistem politic! Nu se mai pot crea majorități în Consiliile Locale și Consiliile Județene, întrucât președinții de CL și CJ, primari, consilieri județeni și locali, toți aleși pe lista USL, când au candidat în 2012 cu Victor Ponta și Crin Antonescu, s-au trezit peste noapte cu Klaus Iohannis și Vasile Blaga, ceea ce nu le este prea confortabil atât liberalilor, cât și pedeliștilor.

Citeşte şi: Noua acţiune PNL/Iohannis împotriva votului românilor

Aleșii locali ai PNL au fost obligați să adere la o alianță politică ce este împotriva convingerilor lor, dar și a cetățenilor care i-au votat în 2012. În peste 30% sau aproape în toate localitățile sau județele unde PSD și PNL nu întrunesc singuri majoritate în consiliul local sau județean este blocaj! Klaus Iohannis prin realizarea fuziunii PNL – PDL a creat din partidul său un oponent al obligațiilor asumate electoral în 2012, liberalii fiind obligați să încalce mandatul obținut.

Prin urmare, OUG ce privește Statutul aleșilor locali redă șansa primarilor să respecte mandatul obținut în acum doi ani, prin asumarea programului politic luat față de electorat. Prin migrația forțată a primarilor PNL, de la USL la PDL, a fost încălcat principiul libertății de conștiintă, ce prevede ca nimeni să nu poată fi obligat să adopte o opinie împotriva convingerilor sale.

Citeşte şi: Semnal devastator pentru Iohannis – oamenii performanţi din PNL îşi iau la revedere

Și astfel, în județul Alba, ce a fost unul dintre cele mai bune județe pentru Dreapta la europarlamentare, liderii ACL se așteaptă ca în urma OUG să piardă doi primari: unul de la PNL, iar al doilea de la PDL.

Primarul liberal este din Apuseni și nu mai dorește să fie un vector de influență în localitate sa pentru ACL, iar cel de-al doilea primar este din Râmeț, Vasile Raica (PDL), care a confirmat pentru Alba 24 că este în discuții cu reprezentanții PSD, pentru a se întoarce în partidul în care a activat pe vremea când era viceprimar tot la aceeași primărie.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS are timp de gargara politică, nu și de mame și pensionari

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ