Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, executat silit de sindicalişti

| 17 noi, 08:56

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin este executat silit de sindicalişti pentru o datorie de 120.000 lei, sumă reprezentând contravaloarea bonurilor de masă care trebuiau acordate din luna august 2014 până în prezent, a declarat marţi preşedintele Sanitas Mehedinţi, Grăniceru Mitrea, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, conducerea unităţii spitaliceşti a suspendat abuziv plata acestor drepturi către cei 800 de membri ai sindicatului, justificând că "din lipsă de fonduri nu-şi pot respecta obligaţiile stabilite de comun acord în contractul colectiv de muncă". 

"Constatând tergiversarea conducerii în a ne distribui bonurile de masă, în luna mai 2015 ne-am adresat unei instanţe de judecată şi am câştigat. Prin executor judecătoresc vom intra în posesia banilor ce ni se cuvin", a explicat Mitrea. 

La rândul său, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi, Ion Mîţu, a precizat că "situaţia este fără precedent, cu banii care ar urma să-i deconteze spitalului pentru managementul necorespunzător al administraţiei dovedit în identificarea unor alte resurse financiare, un număr de 500 de pacienţi ar fi trataţi gratuit timp de zece zile". 

"Nu sunt de acord cu utilizarea banilor în alt scop decât pentru serviciile medicale. Este anormal ca de aceştia să beneficieze avocaţii şi executorii judecătoreşti. Nu voi deconta suma respectivă", a adăugat Mîţu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ