SRI face angajări: Ce caută și ce condiții trebuie să îndeplinească candidații

| 28 sep, 2014

Serviciul Roman de Informatii face angajari. SRI a anuntat pe site cate posturi disponibile are. Astfel, institutia condusa de George Maior cauta specialist IT&C, psiholog, traducator, medic tehnician dentar si asistent medical, potrivit SRI.

Pentru a te putea inscrie in cursa pentru unul dintre aceste posturi trebuie sa tii cont de urmatoarele cerinte: trebuie sa ai cetatenia romana si domiciuliul in tara; sa cunosti foarte bine limba romana; sa ai cultura generala ampla; stare de sanatate buna; conduita civica si morala corespunzatoare; respect fata de valorile si legislatia nationala; loialitate fata de tara, principiile si valorile democratiei si statului de drept si sa nu te afli in curs de cercetare, urmarire sau judecata penala sau sa nu fi fost condamnat penal.

De asemenea, trebuie sa fie indeplinite si urmatoarele conditii: "nivel superior de inteligenta; capacitate de adaptare; rezistenta la stres si in conditii de program prelungit; atentie concentrata si distributiva de nivel ridicat; perseverenta; dorinta de perfectionare continua; echilibru psiho-emotional; abilitati de comunicare; capacitate de analiza (a necesitatilor, fenomenelor, proceselor, protocoalelor, mecanismelor, solutiilor tehnice) ", in functie de jobul pentru care vrei sa aplici.

SRI anunta care sunt conditiile specifice pentru care vor sa aplice pentru jobul de specialist IT.

"Studii universitare de master (ciclul II in sistem Bologna) sau studii superioare de
lunga durata cu examen de licenta (finalizate anterior anului 2008) in domeniile: stiinte
exacte (matematica, informatica), stiinte ingineresti (calculatoare si tehnologia informatiei, electronica si telecomunicatii, inginerie electrica, ingineria sistemelor) sau stiinte economice (cibernetica, statistica si informatica economica, contabilitate si informatica de gestiune) ;

Cunostinte in cel putin unul dintre urmatoarele domenii:
- administrare infrastructuri hardware: servere, statii de lucru, echipamente de stocare;
- administrare retele de comunicatii: routere, switch-uri, WiFi, Remote Acces Services, VPN, criptare, protocoale de comunicatii;
- administrare servere de aplicatii: Oracle, Tomcat, J Boss;
- administrare sisteme de operare: Unix, Linux, Windows, iOS, OS X, Android (cel putin unul dintre sisteme) ;
- sisteme de gestiune a bazelor de date: administrare, programare;
- programare: Java, Javascript, Spring, C, C++, PHP, Pearl, Python, Assembler,
SQL, PL/SQL (cel putin una din tehnologii) ;

- telecomunicatii: sisteme de comutatie digitala, sisteme de comunicatii radio, retele
si tehnologii de comunicatii mobile, tehnologie VoIP, servicii de videoconferinta si
multimedia, sisteme in tehnologie PDH, SDH, DWDM;
- securitate IT&C, digital forensic;
- procesare semnale analogice si digitale;
- arhitectura si utilizarea circuitelor logice programabile (microprocesoare,
microcontrolere, FPGA) ;
- proiectare, realizare si depanare circuite electronice.

Candidatilor pentru postul de psiholog li se cer:

"-Studii universitare de master (ciclul II in sistem Bologna) sau studii superioare de lunga
durata cu examen de licenta (finalizate anterior anului 2008) in psihologie sau specialitati
asimilate;
- studii postuniversitare/ master in specialitati asimilate psihologiei/formare profesionala
de lunga durata intr-o forma de psihoterapie;
- cunostinte aprofundate de psihologia personalitatii, psihodiagnostic, psihologie
industrial-organizationala, consiliere psihologica/psihoterapie, psihologie clinica;

- experienta profesionala de minimum un an ca psiholog clinician, psiholog organizational
sau psihoterapeut;
- indeplinirea criteriilor Colegiului Psihologilor din Romania pentru obtinerea atestatului de libera practica in specialitatea Psihologie aplicata in domeniul securitatii nationa.

Cei care intentioneaza sa ajunga traducatori la SRI trebuie sa aiba studii universitare cu examen de licenta si sa cunoasca cel putin o limba dintre araba, bulgara, chineza, germana, hindi, maghiara, persana, punjabi, rusa, sarba/ bosniaca, tatara, turca, urdu sau ucraineana.

Pentru postul de medic se cere confirmare prin ordin al Ministrului Sanatatii ca medic specialist/medic primar in una din urmatoarele specialitati: medicina de laborator (cu experienta in microbiologie), reumatologie, ORL, cardiologie, cardiologie (cu atestat in aritmologie), dermatovenerologie, medicina de urgenta; experienta in domeniu de minimum 3 ani si, de asemenea, persoana respectiva trebuie sa fie membru al Colegiului Medicilor din Romania.

Candidatii pentru functia de specialist dentar trebuie sa aiba calificare ca tehnician dentar; experienta in domeniu de minimum 3 ani si sa fie membrii al Ordinului Tehnicienilor Dentari din Romania.

Cei care vor sa fie asistenti medicali trebuie sa detina una dintre urmatoarele calitati: asistent medical principal generalist, asistent medical principal cu studii postliceale sau cu studii superioare; sa aiba experienta in una din specialitatile: medicina generala, radiologie, medicina dentara, laborator (cu experienta in chimie sanitara si toxicologie) si sa fie membrii ai Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ