Stare de ALERTĂ la graniţa cu România!

| 26 feb, 09:47

Autoritatea sanitar veterinară din Ungaria (NEBIH) a identificat un caz de infecţie cu virusul H5N8, o tulpină a virusului gripei aviare, la o fermă de raţe din estul ţării. A murit un biet rățoi.

Testele de laborator au confirmat prezenţa virusului, după ce o raţă a murit la o fermă din oraşul Fuzesgyarmat, intormează agenția Reuters. Întregul efectiv de păsări de la ferma respectivă va fi sacrificat, şi, în plus, au fost implementate restricţii de transport pe o rază de 10 kilometri.

NEBIH a precizat că tulpina identificată este similar cu cea găsită în alte cazuri din Olanda, Germania, Bulgaria şi Marea Britanie. Tulpina H5N8 este extrem de contagioasă, dar nu a fost niciodată depistată la om.

În urmă cu câțiva ani și România a fost victima unei „psihoze aviare”, în urma căreia zeci de mii de găini au fost sacrificate și incinerate.

Citeşte şi: Emil Hurezeanu: Ungaria lui Orban a devenit România lui Ceauşescu

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 feb, 12:40
cerebelc
Vrei un venit suplimentar? Acceseaza acum http://bitly.com/1IZoKBs .Bonus 25$ la inscriere !Succes!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ