Statele Unite ameninţă Rusia. Mărul discordiei între cele două puteri ar putea afecta întreaga lume

| 09 oct, 10:52

Administraţia Vladimir Putin încalcă Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a acuzat marţi ambasadorul Statelor Unite la NATO, Kay Bailey Hutchison, avertizând că armata SUA ar putea distruge arsenalul nuclear rus dezvoltat prin încălcarea acestui acord.

Rusia consideră drept periculoasă declaraţia făcută de trimisul Washingtonului la NATO, potrivit căruia Moscova trebuie să sisteze dezvoltarea în secret a unui sistem de rachete de croazieră interzis prin Tratatul INF ( ratatul privind forţele nucleare cu rază medie şi scurtă de acţiune), or în caz contrar SUA vor încerca să-l distrugă înainte de a deveni operaţional, transmite Reuters.

Ambasadoarea Statelor Unite la NATO, Kay Bailey Hutchison, a declarat marţi că Washingtonul rămâne ataşat unei soluţii diplomatice, dar este pregătit să ia în considerare o lovitură militară dacă partea rusă continuă să dezvolte acest sistem de rachete cu rază medie de acţiune.

'Se pare că persoanele care fac astfel de declaraţii nu îşi dau seama de gradul lor de responsabilitate şi de pericolul retoricii agresive. Cine a mandatat-o pe această doamnă să facă asemenea declaraţii? Poporul american?', a întrebat retoric purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova.

'Experţii militari (ruşi) vor da un răspuns detaliat ameninţărilor reprezentantului permanent al SUA la NATO privind doborârea rachetelor' ruseşti, a avertizat Maria Zaharova, citată de agenţia de presă TASS.

În afară de ambasadoarea americană, şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a acuzat marţi Rusia că dezvoltă un nou tip de rachete care ar pune în pericol securitatea Europei. Potrivit lui Stoltenberg, Rusia a recunoscut recent existenţa unui nou sistem de rachete denumit 9M729, care încalcă Tratatul INF.

 

Tag-uri: nato, Rusia
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ