Statistică ÎNGRIJORĂTOARE: Accidentele rutiere ne costă peste un miliard de euro anual

| 21 mai, 10:35

Miile de accidente rutiere ne costă în fiecare an 1,2 miliarde de euro. Potrivit Master Planului pentru Transporturi, 40% din accidente au loc în intervalul orar 17.00 – 22.00, iar drumurile cu o bandă pe sens sunt de şase ori mai periculoase decât autostrăzile.

Aproape 90% din drumurile României au o singură bandă pe sens. Asta înseamnă că orice depăşire este periculoasă. Pe astfel de drumuri, spun statisticile, riscul de accident este de 6 ori mai mare decât pe autostrăzi.

Centura Capitalei face parte din această categorie. Din cei 72 de kilometri, lărgiţi la 4 benzi sunt doar 20 de kilometri. Şoferii se plâng şi că şoseaua nu are bandă de siguranţă, iluminatul stradal pe timp de noapte lipseşte cu desăvârşire şi că semnalizarea intersecţiilor lasă de dorit, notează Digi.

Anul trecut pe Centura Bucurestiului au avut loc 287 de accidente grave în care şi-au pierdut viaţa 68 de persoane. Culmea, au fost mai multe accidente pe cei 72 de kilometri de centură, decât pe cei 642 de kilometri cât are Drumul Naţional 1.

Pe DN1, cel mai aglomerat drum al ţării, au avut loc anul trecut peste 250 de accidente în care şi-au pierdut viaţa 81 de persoane, iar alte 260 au fost rănite.

14 persoane au murit numai în apropiere de Săcel, în judeţul Sibiu. După inaugurarea autostrăzii Orăştie-Sibiu şi mutarea traficului pe şoseaua de mare vitează, în zonă a mai avut loc un singur accident.


Drumurile din România nu sunt doar periculoase, ci şi extrem de aglomerate. Potrivit statisticilor, viteza medie este de 66 de kilometri la oră.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ