Statistică îngrijorătoare: Mai puțin de jumătate din populația României era conectată, în 2014, la sistemele de canalizare

| 17 iul, 12:16

Datele Institutului Național de Statistică relevă că mai puțin de jumătate din populația României era conectată, în 2014, sistemele de canalizare. Rețeaua totală din România se situa la 28.659 de kilometri, în creștere cu aproape 2.100 km față de anul anterior.

Datele INS arată că 9.391.503 locuitori aveau locuințele conectate la sistemele de canalizare, la finele anului trecut, aceștia reprezentând 47,1% din populația României.În privința epurării apelor uzate, populația cu locuințele conectate la sistemele de canalizare prevăzute cu stații de epurare a fost de 8.998.262 persoane, adică 45,1% din populația României.

Citeşte şi:  BRAT: Internetul din mediul rural este în urmă cu 7-8 ani față de urban

Internetul a devenit a doua utilitate la care au acces românii din mediul rural, devansând utilități ca apă și gaze.

La 31 decembrie 2014, lungimea totală a rețelei de canalizare din România se situa la 28.659,5 km, din care 20.977,2 km în municipii și orașe. Comparativ cu anul precedent, în anul 2014, lungimea rețelei de canalizare s-a extins cu 2.099,9 km, respectiv cu 826,9 km în mediul urban și cu 1.273 km în mediul rural.

Sursa datelor INS o constituie cercetările statistice anuale: A.C. ”Alimentarea cu apă, canalizarea, salubritatea și distribuția energiei termice” (chestionar completat de unitățile cu activități de utilitate publică de interes local, direcțiile domeniului public, primăriile municipale, orășenești și comunale), G.N. ”Distribuția gazelor naturale” (chestionar completat de societățile comerciale, care au ca obiect de activitate comercializarea gazelor naturale către consumatorii industriali și casnici) și AS-AU-POP (locuitorii cu locuințele conectate la sistemele de canalizare).

Tag-uri: apa canalizare, ins
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ