Steaua termină la egalitate cu Legia Varşovia în prima manşă din playoff-ul Ligii Campionilor

| 21 aug, 2013

Steaua Bucureşti şi Legia Varşovia au terminat la egalitate, 1-1 , miercuri seara, pe Arena Naţională din Capitală, în prima manşă a playoff-ului Ligii Campionilor la fotbal. Calificarea se va juca pe 27 august, la Varşovia. Steaua vizează a şaptea sa participare în grupele Champions League, care ar veni după o pauză de cinci ani.

Campioana României a deschis scorul prin Federico Piovaccari (34), dar oaspeţii au egalat după pauză prin Jakub Kosecki (53).

Steaua nu s-a avântat în atac după debutul meciului, în faţa unei echipe compacte, care a stat foarte sus, campioana României încercând să construiască faze elaborate. Prima situaţie ofensivă demnă de menţionat este lansarea lui Tănase pentru Latovlevici pe axul central al apărării poloneze (7), dar portarul Kuciak a fost mai rapid decât fundaşul stelist. Piovaccari a semnat prima mare ratare a Stelei, în min. 11, când a tras în portar, după ce a fost angajat în careu de Stanciu. Steaua a dominat categoric jocul, chiar dacă ocaziile nu au abundat, însă Stanciu l-a ţinut în priză pe Kuciak, fostul portar al formaţiei FC Vaslui, cu un şut prin surprindere din afara careului (24), conform cronicii realizate de Agerpres.

Legia a avut o contră periculoasă în min. 30, dar în cele din urmă pasele nu au mers cum trebuie, iar Saganowski a trimis cu capul peste poartă.

Steaua a avut o dublă ocazie în min. 33, care avea să prefaţeze golul: Tănase a rămas faţă în faţă cu Kuciak, dar nu a reuşit să îl învingă pe slovac, după care portarul Legiei a reţinut şutul expediat de Popa.

Steaua a deschis scorul în min. 34, când Bourceanu a trimis o pasă în adâncime, Piovaccari a plecat de la limita ofsaidului şi a rămas singur cu Kuciak, pe care l-a lobat cu sânge rece: 1-0.

Campioana Poloniei a avut şansa egalării în ultimul minut al primei reprize (45), când Tătăruşanu a respins excelent mingea trimisă cu capul de fundaşul Wawrzyniak, în urma unui faze fixe.

Legia a reuşit să marcheze în min. 53, când Kosecki a fost găsit liber în careu de Radovic şi a înscris simplu: 1-1.

Steaua a asaltat poarta lui Kuciak, dar nu a reuşit să îl învingă pe goalkeeperul Legiei. Gardoş a reluat peste poartă (78), iar slovacul a prins mingea trimisă de Tănase (79). Popa a avut o ocazie în final, dar şutul său s-a dus alături (90). Cristea (90+2) şi Szukala (90+3) au fost şi ei aproape de golul victoriei.

După acest meci, gazonul Arenei Naţionale va fi înlocuit în perspectiva meciurilor echipei naţionale cu Ungaria (6 septembrie) şi Turcia (10 septembrie), din preliminariile Cupei Mondiale 2014.

Partida retur va avea loc pe 27 august, la Varşovia. Steaua vizează a şaptea sa participare în grupele Champions League, care ar veni după o pauză de cinci ani.

Au evoluat echipele:

Steaua: 12. Ciprian Tătăruşanu - 17. Daniel Georgievski, 4. Lukasz Szukala, 6. Florin Gardoş, 14. Iasmin Latovlevici - 55. Alexandru Bourceanu (căpitan), 5. Mihai Pintilii (11. Andrei Prepeliţă, 46) - 77. Adrian Popa, 23. Nicolae Stanciu (80. Gabriel Iancu, 61), 10. Cristian Tănase - 25. Federico Piovaccari (19. Adrian Cristea, 70). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Legia Varşovia: 12. Dusan Kuciak - 25. Jakub Rzezniczak, 3. Tomasz Jodlowiec (28. Lukasz Broz, 27), 2. Dosa Júnior, 14. Jakub Wawrzyniak - 37. Dominik Furman, 21. Ivica Vrdoljak (căpitan) - 18. Michal Kucharczyk (33. Michal Zyro, 75), 32. Miroslav Radovic, 20. Jakub Kosecki - 9. Marek Saganowski (13. Vladimer Dvalişvili, 81). Antrenor: Jan Urban.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 aug, 2013
pensionar
ce pacat ca legia nu e chiajna nici u cluj, nici cfr cluj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ