Stelian Tănase, către sindicatele din SRTV: Dacă rămânem doar să ne acuzăm, TVR se închide la primăvară

| 27 aug, 2014

Preşedintele Director General al Societăţii Române de Televiziune (SRTV), Stelian Tănase, consideră că în lipsa unui anumit mod de a dialoga cu sindicatele, TVR nu va supravieţui financiar şi se va închide în primăvara anului viitor.

El a precizat că sindicatele din televiziune au dat în judecată conducerea SRTV pentru indexarea unor drepturi salariale.

'Problema cu sindicatele este că noi aşteptăm, şi vorbesc de mine şi relaţia cu liderii de sindicat, aşteptăm să avem în ei un partener cu care să rezolvăm problemele împreună. (...) Trebuie să dea şi ei soluţii, trebuie să ne aşezăm la masă şi în urma unui dialog pentru că trebuie făcute sacrificii şi la nivelul companiei, şi la nivelul sindicatului, să găsim împreună soluţii. (...) Atitudinea lor este intratabilă în acest sens, ei spun 'avem drepturi, avem contract colectiv de muncă', acum ne-au dat şi în judecată pentru indexarea unor drepturi salariale, ceea ce va împovăra şi mai mult sarcina noastră', a spus Stelian Tănase la Comisia de Cultură din Senat.

Preşedintele director general al SRTV susţine că dacă sindicatele şi conducerea SRTV se vor acuza reciproc în continuare TVR se va închide în primăvară. 

'Dacă nu se întâmplă nimic şi rămânem doar aşa să ne acuzăm unii pe alţii, la primăvară se închide TVR. Nu va putea supravieţui financiar. Orice scamatorii sau îngăduinţă am avea de la un Guvern sau altul, se închide. Lucru cu care sunt de acord, dar să o deschidem după o lună, cu o nouă schemă, cum s-a întâmplat şi în Grecia şi în alte ţări. Dacă nu găsim cu sindicatele un mod de a dialoga şi de a practica soluţii economice, nu văd nicio ieşire. Cred că ultima discuţie între liderii sindicali la care a participat şi domnul Dumitru Costin să fie de bun augur şi să trecem la soluţii, nu înspre confruntare', a adăugat Tănase.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ