STELIAN TĂNASE cere bani de la Guvern pentru TVR

| 17 iun, 12:32

Șeful TVR, Stelian Tănase, i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta prin care îi solicită un ajutor financiar de 560.000 de dolari, bani necesari pentru cheltuielile logistice şi tehnice” ale transmisiunilor Jocurilor Olimpice de Vară Rio 2016.

„Deşi cheltuielile tehnice vor fi mai mici decât cele de la JO de Vară de la Londra 2012, ele depăşesc posibilităţile financiare ale TVR”, se arată în scrisoarea șefului TVR, scrie paginademedia.ro.

Televiziunea Română deține drepturile exclusive pentru difuzarea acestei competiții. Concururile vor însuma circa 400 de ore de transmisii și vor putea fi urmărite pe TVR1, TVR2, TVR3 ȘI TVR HD. Vor mai fi interviuri reportaje şi corespondenţe pentru jurnalele sportive şi ştiri cu şi despre sportivii români de la JO. 

Vă prezentăm în continuare scrisoarea integrală a șefului TVR pentru Guvernul României.


Stimate domnule Prim-Ministru,

Televiziunea publică este preocupată să asigure accesul tuturor cetăţenilor din România la programe de interes naţional, conform misiunii sale.

Cele mai urmărite producţii TV sunt cele sportive. De altfel, competiţii sportive precum Jocurile Olimpice de Vară şi de Iarnă, Campionatele Mondiale şi Europene de Fotbal şi meciurile oficiale ale echipei naţionale de fotbal sunt definite ca evenimente de importanţă majoră şi de către Guvernul României, conform H.G. nr. 47/2003.

De la preluarea mandatului, am făcut publică situaţia TVR, am informat constant Guvernul despre starea financiară a TVR sau demersurile pe care le facem în achiziţionarea acestor evenimente de importanţă majoră, iar în unele cazuri punctuale, cum este şi cel de faţă, v-am cerut sprijinul.

Situaţia financiară a TVR nu s-a îmbunătăţit, astfel încât, alături de colegii din Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române, vă solicit susţinerea Guvernului în vederea transmiterii Jocurilor Olimpice de Vară 2016 din Brazilia.

Televiziunea Română deţine drepturile TV exclusive pentru această competiţie sportivă şi va transmite în direct sau înregistrat în jur de 400 de ore pe TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR HD, plus interviuri, reportaje şi corespondenţe pentru jurnalele sportive şi ştiri cu şi despre sportivii români de la JO.

În vederea transmiterii de la faţa locului, CA al TVR a aprobat o serie de cheltuieli pentru activităţi logistice şi în acest moment ne aflăm în faza de a solicita organizatorilor comenzile pentru echipamentele tehnice, indispensabile pentru orice transmisie TV. Deşi cheltuielile tehnice vor fi mai mici decât cele de la JO de Vară de la Londra 2012, ele depăşesc posibilităţile financiare ale TVR.

Jocurile Olimpice de Vară sunt extrem de populare, iar rezultatele sportivilor români sunt foarte bune. De exemplu, la JO de la Londra, România s-a situat pe locul 27 în clasamentul pe naţiuni, din 204 ţări participante, cu 9 medalii – 2 de aur, 5 de argint şi 2 de bronz.

În aceste condiţii, adresăm Guvernului României solicitarea de a ne sprijini financiar pentru cheltuielile logistice şi tehnice ale transmisiunilor Jocurilor Olimpice de Vară Rio 2016, în valoare de 560.000 USD.

În speranţa că veţi da curs demersului nostru, vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iun, 12:41
part time
LOCURI SIGURE DE MUNCA
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email :[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ