Stelian Tănase se aşteaptă să fie DEMIS de la şefia TVR: A fost o experienţă interesantă

| 17 sep, 15:22

Stelian Tănase se află la un pas de demitere de la şefia TVR, după ce Comisiile de cultură au respins raportul de activitate pe 2014 al instituţiei. Dacă raportul negativ este menţinut şi la votul din plen, conducerea TVR, in frunte cu Stelian Tanase, va fi demisă de drept. Tănase se aşteaptă să fie demis la votul din plen.

Presedintele comisiei de cultura din Senat, Georgica Severin (PSD), a criticat, miercuri absenţa lui Stelian Tănase de la şedinţa Comisiilor reunite în care s-a respins raportul de activitate pe 2014 al TVR.  "Era de bun simt sa fie prezenta conducerea TVR pentru ca nimeni de aici nu a fost supus unor atacuri personale sau ceva de genul acesta. (....) Eu cred ca in momentul in care esti convocat, tu fiind salariat bugetar, platit din taxele publice si esti convocat la o sedinta a comisiilor reunite chiar daca nu iti place vii. Pentru ca e obligatia ta de serviciu, esti intr-o institutie in subordinea Parlamentului", a spus Severin.

În replică, Stelian Tănase a arătat prezenţa sa nu era necesară la comisii.

"Decizia finală va fi luată săptămâna viitoare şi, cel mai probabil, raportul va fi respins şi de Parlament, când se va numi şi un nou director interimar. Nici eu şi nimeni din PNL nu s-a prezentat la comisie pentru că nu avea sens. În ceea ce mă priveşte, pot să vă spun că a fost o experienţă interesantă, au fost momente foarte grele, am făcut şi un infarct, dar au fost şi momente frumoase. Am încercat să găsesc soluţii, să salvez cumva televiziunea, am fost cinstit, onest, nu am ce să îmi reproşez, dar mă aşteptam la un asemenea rezultat. Anul viitor este an electoral", a spus Stelian Tănase, potrivit ziarulring.ro.

Stelian Tănase a transmis, miercuri, o scrisoare preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în care solicita ca Parlamentul să aibă în vedere o serie de măsuri care ar putea duce la salvarea şi garantarea independenţei economice şi politice a televiziunii publice, printre acestea numărându-se şi indexarea taxei TV.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanţii instituţiei pe 6 aprilie, într-o conferinţă de presă la care a participat şi Stelian Tănase.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ