STENOGRAME. SRI l-a interceptat pe Toni Greblă când era judecător CCR: "Știam că sunt filat și ascultat"

| 11 mar, 22:04

Toni Greblă, urmărit penal de procurorii DNA, a fost interceptat de Serviciul Român de Informații inclusiv în anul 2014, când deținea funcția de judecător al Curții Constituționale. Fostul senator PSD declara în ianuarie anul acesta că știa, la momentul numirii la CCR, că este filat și că telefoanele îi sunt ascultate.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, miercuri, solicitarea DNA de arestare la domiciliu a lui Toni Greblă. Potrivit documentelor trimise de procurori instanței, Greblă a fost interceptat în toamna anului 2014 de SRI, când deja își începuse mandatul la CCR.

Conform acestor interceptări, udecătorul discută cu o persoană despre înregistrarea la Registrul Comerțului a unei cooperative agricole. Sunt discuții despre ferma deținută de Toni Greblă în județul Gorj cu mai multe persoane. DNA încearcă, prin depunerea acestei interceptări, să demonstreze că deși știa că încalcă prevederile legale care nu permit unui senator sau unui judecător al CCR să efectueze acte comerciale, Toni Greblă făcea acest lucru, transmite Digi 24.

Discuţie din 22 septembrie 2014, orele 13.09, dinte Toni Greblă şi Bartolomeu Constantin Săvoiu (discuţie despre întâlnirea cu Ion Bîrcină- finul lui Toni Greblă):

„Da, excelenţă...Poţi vorbi? Bună ziua, dragule, poţi vorbi?...Da...dragule, m-am întors sâmbătă seara. Am fost de joi până sâmbătă cu prietenul nostru, care e un om deosebit. A fost o revelaţie, să ştii. E un om...aşa...E o întreagă...poa' să scrie o carte. E o saga, o saga întreagă a acestui om... Io ştiu. Zii care-i problema!... Deci, mă, să-ţi spun că am fost foarte mulţumit, foarte bucuros. Este şi avem multe lucruri de făcut... De acord... asta vroiam să spun. Sunt foarte bucuros că ne vom vedea şi cu el."

Discuţie din 22 septembrie 2014, orele 17.42, dintre Toni Greblă şi Ion Bîrcină (cu privire la întâlnirea din Turcia):

„...Să trăiţi, domnu' prefect!... Ce faci tu?... Nici eu nu mai ştiu. Am venit de la, din Turcia aseară şi acum plec la Alba Iulia... Aha, da... Da... Şi când vii de acolo? ... Păi SĂVOIU, SĂVOIU, vă povestesc eu cum e cu SĂVOIU. SĂVOIU e un pic dus de-acasă... Asta ţi-am spus de la început. El e bun numi pe relaţii. Atât!...D Da. Nu, e dus de-acasă. Acum că... are un prieten de la Braşov care are o instalaţie. Numai asta spune. Da' e bun acolo. E bine să ştii de el, să-l foloseşti aşa cum vrei tu, nu cum vrea el... da, ţi-am spus că e bun pentru relaţii, nu pentru altceva."

Toni Greblă știa că e interceptat când a acceptat numirea la CCR

La sfârșitul lunii ianuarie, după ce DNA a cerut Senatului începerea urmăririi penale pe numele său, Greblă declara, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că știa că serviciile îi ascultă telefonul, dar nu avea informații că s-ar afla în centrul unui dosar instrumentat de DNA.

"Știam că fac obiectul unor preocupări ale unor a unor instituții ale statului, dar nu știam că există un dosar de urmărire penală. De la ascultarea convorbirilor telefonice până la filaj, supraveghere și așa mai departe.Nu aveam informații precise, că au început interceptările la date de. Dar, era evident. Am simțit. E și un al șaptelea șimț. Acum mi s-a și confirmat această bănuială", declara Greblă.

Fostul președinte al Comisiei Juridice din Senat a fost numit judecător al Curții Constituționale în decembrie 2013. El a înlocuit-o în funcție pe judecătoarea Iulia Motoc, aleasă magistrat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ