Strat de zăpadă de jumătate de metru la Poiana Braşov. Turiştii sunt încântaţi

| 31 dec, 2014

Turiştii şi braşovenii care au ales să petreacă Revelionul în Braşov se pot distra în Poiana Braşov, unde stratul de zăpadă măsoară peste o jumătate de metru, aproape toate pârtiile fiind funcţionale, iar în noaptea dintre ani pot merge în Piaţa Sfatului, unde vor fi concerte şi focuri de artificii.

Pentru acest an, Primăria Braşov a pregătit, cu începere de la ora 22.30, în Piaţa Sfatului, un concert de muzică populară susţinut de Veta Biriş şi Ansamblul Folcloric Ţara Bâr­sei, apoi vor urca pe scenă Corina şi Ligia Şuteu, la miezul nopţii fiind programat un foc de artificii.

Pentru iubitorii sporturilor de iarnă care vor să se distreze pe pârtiile din Poiana Braşov, Regia Autonomă de Transport a anunţat că autobuzele de pe linia 20 Livada Poştei - Poiana Braşov circulă în noaptea dintre ani din oră în oră.

Stratul de zăpadă în Poiana Braşov măsoară aproximativ 50 de centimetri şi se schiază în condiţii excelente pe toate pârtiile în zona superioară a Masivului Postăvarul (Drumul Roşu,Kanzel, Sulinar, Lupului, Subteleferic), stratul de zăpadă fiind de aproximativ 50 de centimetri pe Kanzel şi 40 de centimeri pe celelalte pârtii.

Primele pârtii care au fost deschise în totalitate au fost Drumul Roşu şi pârtia Sulinar. De asemenea, se schiază şi pe cele două pârtii pentru începători, Bradul şi Stadion, unde stratul de zăpadă măsoară aproximativ 40 de centimetri.

În ceea ce priveşte instalaţiile pe cablu, sunt funcţionale telecabina Kanzel, telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia, teleschi Bradul, teleschi Ruia şi teleschi Stadion.

Domeniul schiabil din Poiana Braşov a fost extins în urmă cu trei ani, iar pârtiile au, în prezent, o lungime totală de 24 de kilometri şi se întind pe o suprafaţă de 85 de hectare.

În Poiana Braşov sunt aproximativ 3.500 de locuri de cazare în pensiuni şi hoteluri, majoritatea fiind rezervate pentru vacanţa de Revelion, la preţuri pornind de la 900 de lei de persoană pentru un sejur de minimum patru nopţi, cu cină de Revelion şi petrecere cu surprize la o vilă de trei stele şi ajungând până la 1.500 de euro de persoană pentru un sejur de şase nopţi la un hotel de patru stele din staţiune.

Şi la Predeal sunt ocupate mare parte din locurile de cazare, iar turiştii pot schia în condiţii foarte bune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ