STUDIU: 15% dintre angajații români lucrează 51 de ore pe săptămână, dublu față de media europeană

| 16 iun, 16:48

Un procent de 15% dintre angajații români din sectorul IMM lucrează 51 de ore pe săptămână sau mai mult, aproape dublu față de media europeană de 9%, se arată într-un studiu al Ipsos Mori realizat pentru Microsoft.

"33% dintre respondenți sunt nevoiți să răspundă la mesajele primite de la clienți în mai puțin de o oră, iar 44% dintre ei au același termen pentru a răspunde la mesajele primite de la colegi. La nivel european, termenul folosit de cei mai mulți dintre angajați pentru a răspunde la mesajele primite de la clienți este de o zi (38%)", se arată în studiul remis, marți, AGERPRES.

Potrivit acestuia, aproape o treime din firmele mici și mijlocii din România nu fac niciun fel de back-up, ceea ce le expune la riscuri evidente".

"E-mail-ul este considerat cel mai bun instrument de comunicare atât de către angajații din România (63%), cât și la nivelul întregului continent (67%). A doua opțiune preferată de către români o reprezintă întâlnirile (61%), în timp ce media europeană înclină spre convorbirile telefonice (53%)", informează studiul Ipsos Mori.

Peste jumătate (51%) dintre angajații IMM-urilor din România sunt activi uneori sau în mod regulat în afara orelor de lucru obișnuite.

"38% dintre angajați folosesc un laptop personal la birou, iar 30% folosesc propriul PC sau smartphone-ul personal. Mai puțin de 10% dintre angajați utilizează un smartphone oferit de angajator, fiind rata cea mai scăzută din Europa, după Ucraina. Pentru o treime dintre respondenți, tehnologia modernă și aplicațiile software mai eficiente sunt răspunsul pentru problema productivității, în timp ce o altă treime dintre respondenți afirmă că i-ar ajuta un mediu de lucru flexibil", mai explică documentul citat.

Cercetarea a fost realizată în 16 țări din Europa, printre care și România, cu participarea a 5.555 de angajați din companii mici și mijlocii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ