Studiu: Câinii resping persoanele care sunt ostile cu stăpânii lor

| 12 iun, 11:44

Câinii tind să respingă acele persoane care sunt antipatice sau dezagreabile cu stăpânii lor, susțin cercetători japonezi, conform ediției de vineri a ziarului economic Nikkei, citat de EFE.

Echipa condusă de profesorul Kazuo Fujita de la Universitatea din Kyoto a realizat un experiment în prezența animalelor de companie, stăpânilor lor și altor două persoane. Cercetătorii au folosit 54 de câini cu vârste cuprinse între 7 luni și 14 ani, pe care i-au împărțit în trei grupe cu câte 18 exemplare fiecare.

Într-unul din experimente, proprietarul câinelui simula că vrea să deschidă capacul unui recipient și cerea ajutorul uneia dintre cele două persoane străine și îi întindea recipientul. Persoana respectivă refuza solicitarea, privind în altă parte.

Imediat după aceea, cei doi străini ofereau de mâncare câinelui în același timp. Dintre 18 câini, 11 au refuzat să primească mâncare de la individul care nu cooperase cu stăpânul lor. Testele au fost repetate de patru ori.

Profesorul Fujita a declarat că rezultatele arată modul cum câinii reacționează la comportamentul oamenilor față de stăpânii lor și că studiul va contribui la determinarea sentimentelor animalelor de companie față de stăpânii lor.

Tag-uri: caini, stapani, studiu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ